Παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας Κωνσταντίνου Δέρβου, έγινε η επίσημη έναρξη των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, «ένα πρόγραμμα του υπουργείου που υλοποιείται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που μετά από αρκετό καιρό αδράνειας ξεκίνησε και πάλι, δίνοντας την ευκαιρία σε ενήλικες να αποκτήσουν γνώσεις σε τομείς που ίσως να μην έχουν προσεγγίσει ή ακόμα και να επικαιροποιήσουν τις γνωστικές τους ικανότητες».
Τα μαθήματα στον Δήμο έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ συνεχίζονται οι αιτήσεις για μια σειρά προγραμμάτων που καλύπτουν πολλά θεματικά αντικείμενα, όπως ανέφερε η υπεύθυνη της νέας φάσης του συνολικού προγράμματος, Κωνσταντίνα Φούσα, που παρέστη την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στη βίλα Σαλίγκαρου.
Σε μήνυμά της η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Πριν από 8 μήνες ήταν 12 τα ενεργά τμήματα Δια Βίου Μάθησης σε 12 Δήμους. Σήμερα υπάρχουν 436 ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη τμήματα και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι η έμπρακτη στήριξη των δομών που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αδρανοποιήσει επί 4,5 χρόνια. Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ΙΝΕΔΙΒΙΜ ξεκινήσαμε τη λειτουργία νέων τμημάτων στο άλλοτε απαξιωμένο Κέντρο της περιοχής. Προχωράμε μπροστά!».