Tην ευκαιρία να γνωρίσουν τη γνωστή παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη, είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Η ίδια μίλησε στα παιδιά στις 9 Δεκεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση της προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κατερίνας Γκούμα και της Διευθύντριας στη μονάδα Αναστασίας Τζήκα.
Η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε στο πώς αποφάσισε να μάθει τη γλώσσα αυτή, στάθηκε στις εμπειρίες της κυρίως με μαθητές, ενώ ανέλυσε τη σημασία της νοηματικής ως τρόπου επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων ανθρώπων, αλλά και σαν μέσο άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού.
Τη Σοφία Ρόμπολη συνόδευσαν τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Νάντια Ζαφειροπούλου και Ρούλη Γιοβάνη, ενώ μαζί τους βρέθηκε κι ο πρώην μαθητής της μονάδας Άγγελος Ρουσόπουλος, φοιτητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Κοινότητας Κωφών. Η ίδια υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί και άλλα Δημοτικά του Δήμου, μέσα στις επόμενες ημέρες, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα παιδιά πρέπει να ακούσουν.
Δείτε επίσης: ΑΣ Παπάγου: Κάνει «μπλοκ» στα προβλήματα ευπαθών ομάδων