Με τον κορωνοΐό να έχει τον πρώτο λόγο και να θέτει τους δικούς του όρους, ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Πεντέλης. Με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων λόγω της πανδημίας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, διοργανώθηκε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι, εντελώς διαφορετικό από άλλες χρονιές αποκλειστικά σε ανοικτούς χώρους, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που είναι και δημότες του Δήμου.
Δήμητρα Κεχαγιά: «Η καρδιά του Πολιτισμού χτύπησε δυνατά φέτος στον Δήμο»
Η δήμαρχος Πεντέλης αναφερόμενη στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι δήλωσε: «Η καρδιά του Πολιτισμού χτύπησε δυνατά φέτος στον Δήμο Πεντέλης. Με μια σειρά εκδηλώσεων όπου η μουσική και το θέατρο συναντήθηκαν για να αναδείξουν την πολιτισμική μας παράδοση, σύγχρονη, αλλά και λαϊκή, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Μεσογείου και της Ευρώπης.
Μέσα από την αξία του Πολιτισμού που αγγίζει τη δημιουργική και ευαίσθητη πλευρά του ανθρώπου, παρά την ιδιαιτερότητα του φετινού καλοκαιριού, προσπαθήσαμε να νιώσουμε όλοι και πάλι την κοινωνική επαφή, τη συμμετοχή, να περάσουμε πιο όμορφα, πιο ανθρώπινα, με ευχάριστες βραδιές, να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί με ασφάλεια.
Θα ήθελα να συγχαρώ την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη για το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα της δουλειάς της, τους εργαζομένους για το ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, καθώς και τους Αντιδημάρχους Νατάσα Κοσμοπούλου, Άρτεμις Αργύρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο για τη βοήθειά τους».
Φωτεινή Μαρκαντώνη: «Με ωραίες επιλογές δώσαμε χαρά στους συνδημότες μας»
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε σχετικά: «Ο Πολιτισμός, ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, προάγεται από το Δήμο Πεντέλης μέσα από δωρεάν ποιοτικές εκδηλώσεις και δράσεις προς όφελος των πολιτών. Η ανάγκη για την τέχνη καταδεικνύει την καλλιέργεια και πνευματικότητα του ανθρώπου, την επιθυμία για εξωστρέφεια και κοινωνική συνοχή. Με ωραίες επιλογές δώσαμε χαρά στους συνδημότες μας, παρέχοντας όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά για την εμπιστοσύνη της, στους εργαζομένους του Δήμου που στήριξαν με τόσο καλή διάθεση αυτή την προσπάθεια, τους συναδέλφους αντιδημάρχους Νατάσα Κοσμοπούλου, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ελένη Πολίτη και Άρτεμις Αργύρη για τη συνεργασία και υποστήριξη, όπως και τους φίλους και συνεργάτες στον τομέα του Πολιτισμού Γιάννη Ζούνη, Ελένη Σκιαδά, Δημοσθένη Ζιούλα, Γιώργο Χριστόπουλο, Σέβη Πάχνη και Σοφία Ιορδανίδου. Καλό καλοκαίρι σε όλους».