«Απογραφή στα ‘’Ηπειρώτικα’’ της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων από απογραφείς του Δήμου Κηφισιάς» καταγγέλλει με ανακοίνωσή την οποία εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της «Δημοτικής Συμμαχίας» Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.
Με σκωπτικό ύφος ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει «δεν έχουμε στον Black Friday στο Δήμο Πεντέλης», υπογραμμίζει «χρέος και καθήκον της δημάρχου είναι να παραδώσει το Δήμο όπως τον παρέλαβε» και υπενθυμίζει την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1/11) να μην δεχτεί την συγκρότηση της Επιτροπής Ορίων για συνολική διευθέτηση των ορίων με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου παρά μόνο για την αποσαφήνιση των ορίων στο ρέμα Βαλανάρη στο Ντράφι.
Αναλυτικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής:
«Μετά τον Άγιο Δημήτριο Πεντέλης, σειρά πήραν τα Ηπειρώτικα Μελισσίων.
Σύμφωνα με ενημερώσεις και διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο πρόγραμμα απογραφής ατόμων και ακινήτων τους έχουν αποσταλεί απογραφείς από το Δήμο Κηφισιάς. Αλήθεια τι κάνει η δημοτική Αρχή και η δήμαρχος; Την καλούμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι χρέος και καθήκον της να παραδώσει την πόλη χωροταξικά και πληθυσμιακά όπως και όση την παρέλαβε.
Κυρίες και κύριοι της δημοτικής Αρχής:
Η διοίκηση ενός Δήμου όπως η Πεντέλη, μεγέθους Νομαρχίας, απαιτεί σοβαρότητα.
Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε που πήγαινε η συγκρότηση Επιτροπής Ορίων με το Δήμο Ραφήνας (ευτυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο σας έβαλε κόκκινες γραμμές), να είστε σε μυστικές επαφές με το Δήμο Παλλήνης, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον Άγιο Δημήτριο Πεντέλης και ακόμη χειρότερα να μην προλαβαίνετε τις καταστάσεις όσον αφορά την απογραφή στον Άγιο Δημήτριο και στα Ηπειρώτικα.
Η αποτελεσματική διοίκηση προλαβαίνει τα γεγονότα και δεν τρέχει πίσω από αυτά. Τουλάχιστον αντιδράστε έστω και τώρα που το μάθατε από τους κατοίκους!
Δεν έχουμε Black Friday στο Δήμο Πεντέλης, ούτε για τη γεωγραφική του επικράτεια ούτε για την πληθυσμιακή του ταυτότητα και πληρότητα.
Προστατέψτε την πόλη και τους πολίτες. Και μην ξεχνάτε τον όρκο των αρχαίων αθηναίων εφήβων όταν ενηλικιώνονταν που κατά παράφραση στην περίπτωσή σας έχει : ‘’την πόλη ουκ ελάττω παραδόσω’’»