Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Πεντέλης (απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για παραχώρηση μέρους της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτες και παράδοση από την Περιφέρεια στον Δήμο ενός απορριμματοφόρου και καφέ κάδων ανακύκλωσης) ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα; Γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι, γιατί φέγγει έτσι η μέρα;» Μα θέλει ερώτημα; Λύσαμε το πρόβλημα με την καθαριότητα στην πόλη μας. Καταπληκτική είδηση! Αλλά με τι λεφτά θα καλύψουμε το επιπλέον τίμημα; Μα δεν το μάθατε και αυτό; Λεφτά υπάρχουν, το δήλωσε άλλωστε και το πλέον φερέγγυο άτομο, από θέση αρχής, η δήμαρχος κα Κεχαγιά! Φυσικά αυτή είναι η αστεία πλευρά του θέματος, γιατί υπάρχει η πραγματικότητα και καλό θα είναι οι διοικούντες να μην πανηγυρίζουν, με όλα όσα προηγήθηκαν. Α
υτό το οποίο πέτυχαν τελικά με την εμμονή τους, είναι να ξεκινήσουν μία διαρκή αντιπαράθεση με εργαζόμενους και αντιπολίτευση, καθώς και να μετατρέψουν τον Δήμο μας σε πεδίο κομματικής επίδειξης δυνάμεων, που μόνο καλό τέλος δεν θα έχει. Επίσης σε ότι αφορά την επίπλαστη προσδοκία προς τούς δημότες για μια πιο καθαρή πόλη, μάλλον θα επιφέρει μεγαλύτερη πίεση από αυτούς και το μόνο τελικά που θα καταφέρει η δημοτική αρχή,(κατά την προσωπική μου άποψη από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός),θα είναι μία «τρύπα στο νερό».
Υ.Γ1 Η παραίτηση της αντιδημάρχου οικονομικών κας Μητροπούλου,( ενός προσώπου καθόλου τυχαίο), την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, από μόνο του λέει πολλά!
Υ.Γ2 Για αποφυγή παρεξηγήσεων, χρησιμοποίησα στίχους από την Μεταξική περίοδο καθαρά για σατιρικούς λόγους, που σε καμία περίπτωση δεν αφορά την βαθιά δημοκρατική και προοδευτική διοίκηση!
Υ.Γ3 Ευτυχώς πού είχαμε σήμερα την δωρεά από τον Περιφερειάρχη κο Πατούλη, ενός απορριμματοφόρου και εξοπλισμού καθαριότητας, κρατώντας την ελπίδα ζωντανή για τυχόν καλύτερες μέρες, γιατί από μόνη της η διοίκηση χωρίς βοήθεια από την Περιφέρεια, απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι ικανή για τίποτα».