Για «εργολαβικές αναθέσεις» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η «Δημοτική Συμμαχία» λίγη ώρα μετά το πέρας της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της 14ης Σεπτεμβρίου στην οποία με ψήφους 5-3 αποφασίστηκε η ανάθεση δημόσιας σύμβασης ύψους 420.000 ευρώ μέχρι το 2023 σε ιδιώτες για υπηρεσίες οδοκαθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων κατά τις απογευματινές ώρες.
«Έριξαν την απόφαση για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δίνουν τα λεφτά στους εργολάβους» επισημαίνει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση που αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Με την 142 απόφαση του Δεκεμβρίου του 2020 το Δ.Σ. με πλειοψηφία 17 – 16 είχε αποφασίσει να καθορίσει χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, έπειτα από τεκμηριωμένη εισήγηση της αντιπολίτευσης ότι η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων λόγω των νέων δηλώσεων αυθαιρέτων θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων περί τις 600.000 ετησίως. Το ποσόν απαλλαγής υπολογίζετο σε 250 – 300.000 ευρώ.
Ήδη από την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκύπτει ότι για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, που εισπράττεται το 2021, η αύξηση εσόδων από τα νέα τετραγωνικά είναι 103.016 ευρώ.
Δυστυχώς την απόφαση αυτή φρόντισε να »ρίξει» με νομικίστικα τερτίπια στην Αποκεντρωμένη η Διοίκηση του Δήμου.
Σήμερα 14/09/2021 η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, η Διοίκηση δηλαδή, έπειτα από εισήγηση της κας Κεχαγιά πήρε απόφαση να προχωρήσει στην έναρξη διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης σε ιδιώτες για οδοκαθαρισμό, καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων κ.α τριετούς διάρκειας ύψους δαπάνης 420.000 ευρώ με την διαδικασία πολυετούς σύμβασης.
Το θετικό της σημερινής διαδικασίας είναι ότι κάποιοι ήλθαν »εις εαυτόν» και δεν ακολούθησαν αυτή τη φορά.
Θα είναι ενδιαφέρουσα η συνέχεια με την ψήφιση των νέων δημοτικών τελών προς το τέλος του έτους. Θα είναι ώρες ευθύνης για πολλούς»