Την έναρξη της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) της 3ης – 4ης Πολεοδομικής Γειτονιάς της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Δημοτικής Συμμαχίας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «στα πολεοδομικά θέματα θα πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή όλων των δημοτικών παρατάξεων και όχι αυτά να αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης» προσθέτοντας ότι η δημοτική παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «με την υπεύθυνη στάση της ενέκρινε την έναρξη της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) της 3ης – 4ης Πολεοδομικής Γειτονιάς της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων»
Ο Δ. Παπακωνσταντίνου αφού ευχαρίστησε την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου που χειρίζεται τα συγκεκριμένα θέματα ζήτησε «την επιτάχυνση των διαδικασιών», καθώς, όπως τόνισε «χάθηκε πολύτιμος χρόνος το τελευταίο διάστημα , έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πολεοδομική μελέτη και να μη βρεθούμε μπροστά σε νέες απαιτήσεις που ζητά κατά καιρούς η κεντρική διοίκηση, που μέχρι σήμερα είχαν σαν αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης».
«Για μας η ένταξη της παραπάνω περιοχής καθώς και αυτών της 25ης Μαρτίου στη Νέα Πεντέλη και του Αγίου Δημητρίου στη Πεντέλη είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας» τόνισε ο Δ. Παπακωνσταντίνου που πρόσθεσε «μεγαλώνουμε, ομορφαίνουμε τη πόλη μας, δίνουμε λύσεις σε χρονίζοντα θέματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας και συμπληρώνουμε τις υποδομές της κάνοντας τη πιο λειτουργική».