«Με μεγάλη μας χαρά χαιρετίζουμε την αφύπνιση των δημοκρατικών διαδικασιών της δημάρχου Πεντέλης, κυρίας Κεχαγιά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι, εν μέσω προεκλογικής περιόδου φυσικά, η δήμαρχος αποφάσισε να δώσει σημασία στη γνώμη των πολιτών!».
Με ανακοίνωση σε σκωπτικό αλλά και έντονα αντιπολιτευτικό ύφος, η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» Νατάσσα Κοσμοπούλου σχολίασε την αντίστοιχη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής για την έναρξη της διαβούλευσης για την Κλιματική Ουδετερότητα (υπενθυμίζεται οτι εδώ και λίγες ημέρες οι πολίτες μπορούν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου).
Η Νατάσσα Κοσμοπούλου αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Κλείνοντας, ευελπιστούμε, έναν κύκλο αδιαφανών διαδικασιών της διοίκησης του δήμου Πεντέλης, προωθώντας ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την κλιματική ουδετερότητα, η κυρία Κεχαγιά ανέβασε για πρώτη φορά μια διαδικασία “διαβούλευσης” στο website του δήμου, “για τα μάτια του κόσμου”.
Όλα αυτά, αμέσως μετά την παρουσίαση των αρχών του συνδυασμού μας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, την περασμένη Δευτέρα 29 Μαΐου, στην οποία δείξαμε το δρόμο για τη δημόσια διαβούλευση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες του δήμου Πεντέλης.
Καλό θα ήταν τα θέματα προς διαβούλευση να μην αφορούν “κλειστά πακέτα” που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή ένωση και υποχρεούνται σε αυτή αλλά θέματα απτής καθημερινότητας που θα διευκολύνουν τους πολίτες. Αφού όμως η διοίκηση έμαθε το δρόμο, θα θέλαμε να προτείνουμε τη διαβούλευση για τις μελέτες του Πεντελικού όρους τις οποίες αποπειράθηκαν να περάσουν με μόχλευση φίλιων συνδέσμων και χωρίς να τις φέρουν για ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως ζητήθηκε από τη Νατάσσα Κοσμοπούλου. Επίσης, καλό θα ήταν, να γίνει αντίστοιχη διαβούλευση και για το μείζον ζήτημα της πλατείας της Νέας Πεντέλης».
Ειδήσεις από Πεντέλη – Νέα Πεντέλη – Μελίσσια στο amarysia.gr