Ο σπουδαίος Μελισσιώτης οπλομάχος σε αμαξίδιο και αθλητής του Παναθηναϊκού ΑμεΑ Παναγιώτης Τριανταφύλλου, το όνομα του οποίου κοσμεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, κράτησε για ακόμα μια φορά ψηλά την σημαία της Ελλάδας καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο στις ΗΠΑ.
Ο πρωταθλητής μας έκλεψε την παράσταση στη σπάθη (Β) και έφερε ένα ακόμα μετάλλιο έχοντας τη συμπαράσταση ομογενών φιλάθλων στην Ουάσινγκτον.
Ο Μελισσιώτης παραολυμπιονίκης έδειξε από την αρχή ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα καθώς πέτυχε 6 νίκες στον όμιλο κόντρα στους Χάνσεν (ΗΠΑ) , Ρασίντ (Αγγλία) , Βαντόν (Γαλλία) , Πλούτα (Πολωνία), Γκισόν (Βραζιλία) και Φιγκερέδο (Κολομβία).
Στη φάση των 16 νίκησε τον Βραζιλιάνο Γουίσον με 15-9 και στα προημιτελικά επικράτησε του Ούγγρου Ταρτζάνι με 15-13. Στον ημιτελικό έδωσε μια σπουδαία μάχη απέναντι στον Γάλλο Μαξίμ Βαλέτ και αν και λύγισε στις λεπτομέρειες με 15-13, τελικά κατέκτησε ένα ακόμα μετάλλιο σε σπουδαία διεθνή διοργάνωση.
Η ελληνική αποστολή
Οι 4 αθλητές που παίρνουν μέρος στο πρώτο για το 2023, Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο IWAS Wheelchair Fencing, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον (14-17/1/23) είναι οι Γεωργία Καλτσή (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας), Βασίλης Ντούνη (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Α κατηγορίας), Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας) και Κέλλυ Λουφάκη (Σπάθη και ξίφος Μονομαχίας Β κατηγορίας).
Τους αθλητές συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης και στην αποστολή βρίσκεται και η κριτής Ηλιανή Παναγιάρη
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό τεστ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας υπολογίζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.