O Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών πραγματοποίησε το Φεστιβάλ «Χορός πέρα από τα σύνορα» στο Ανοιχτό Θεατράκι Μελισσίων (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης). Την παρουσίαση ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Σ.Φ.Ε Θωμάς Γκουντής Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών η Πρόεδρος Ευαγγελία Βλυσίδου – Λεονταρίδου, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιτεχνικά σχήματα Πρεσβειών & κοινοτήτων από τα κράτη:
-Γεωργία με το Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Σύλλογο με χοροδιδασκάλους την Χάτια Τζαμουκασβίλι και τον Σμάγκι Τζιμσερασβίλι.
-Ουκρανία με το σύλλογο Κέντρο Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Τρεμπίτα» με χοροδιδάσκαλο τον Αναστάσιο Καναρίδη και ερμηνεία την Μαρία – Νικολέτα Ούμβρις.
-Μολδαβία με την Ένωση Ελληνο – Μολδαβικής φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και το συγκρότημα «Μολδόβα» με χοροδιδάσκαλο τον Ίγκορ Σπριντσεάν.
-Σχολή χορού «Dance Pallete» με χοροδιδάσκαλο την Αγγελική Δίκη.
-Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών Τμήματα Λάτιν & Ευρωπαϊκών χορών με χοροδιδάσκαλο την Νανά Γονή.
– Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών με χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο.
Φιλική συμμετοχή
-Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων,
– Μπαλέτο Senior «Το μινόρε του τεκέ»,Χορογραφία: Θωμάς Γκουντής.
Εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών προσφέρθηκαν στα συμμετέχοντα Κράτη, τους Συλλόγους και τα καλλιτεχνικά σχήματα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών
«Η πολυπολιτισμική εκδήλωση αποτέλεσε μια μουσικοχορευτική πανδαισία διαφορετικότητας καθώς οι καλλιτέχνες -πρεσβευτές του Πολιτισμού της χώρας τους, έδωσαν την απάντηση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές και χορευτικές στιγμές σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Επί σκηνής, χόρεψαν και τραγούδησαν πάνω από 200 καλλιτέχνες. Η εξαιρετική παρουσία των καλλιτεχνικών σχημάτων απέσπασε ζωηρά χειροκροτήματα & άφησε θετικότατες εντυπώσεις στο κοινό. Από την ίδρυση του Συνδέσμου εδώ και 22 χρόνια, η ανάδειξη του Πολιτισμού των λαών αποτελεί μια συνάντηση που δίνει το μήνυμα ότι διαμέσου του Πολιτισμού «χτίζεται» η φιλία, η αγάπη και η συναδέλφωση των λαών, των λαών που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών προσθέτοντας «η πρόεδρος του Σ.Φ.Ε κ. Ευαγγελία Βλυσίδου – Λεονταρίδου και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν όλους τους συλλόγους για την συμμετοχή τους και την άρτια εμφάνισή τους, τους Προέδρους των φορέων καθώς και όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση».