Αυξάνουν ρυθμούς και ταχύτητες οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς απομένουν πέντε εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η πόλη, πλέον, κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, με τις περιοδείες, τις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις να διαδέχονται καθημερινά η μία την άλλη.
Μέχρι στιγμής, και καθώς στις 24 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, την ψήφο των Μελισσιωτών, διεκδικούν επισήμως οι συνδυασμοί «Μελίσσια – Συμμετοχή – Ανάπτυξη», «Μελίσσια – Εναλλακτική Συλλογική Προοπτική» και «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».
Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να οριστικοποιηθεί, με τη δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου, και η κάθοδος του συνδυασμού «Μελίσσια – Αναγέννηση». Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Τόλιος προσδιόρισε, με δήλωσή του στην «Α», ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου.Την ίδια ώρα ο κ. Μανώλης Γραφάκος ανακοινώνει μεθαύριο Τρίτη 12/09 σε συνέντευξη Τύπου την 32η και τελευταία υποψηφιότητα, καθώς και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του συνδυασμού. Την επόμενη Δευτέρα 18/09 θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στο Πευκοδάσος όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ πρόκειται να διοργανώσει εκδηλώσεις για τη Νεολαία και τη Γυναίκα.
Από την πλευρά του ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου δημοσιοποιεί σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 14/09, τις τελευταίες πέντε υποψηφιότητες, καθώς και τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός του. Στις 20/09 οργανώνει εκδήλωση για τη Νεολαία στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο, ενώ στις 25/09 θα κάνει την πρώτη του προεκλογική ομιλία στην πλατεία Μικρασιατών. Παράλληλα, θα παραστεί σε σειρά συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (η αρχή θα γίνει την Τρίτη 12/09 στο cafe Ricks στη συγκέντρωση του κ. Χρίστου Παναγιωτίδη), ενώ κάθε βράδυ από τις 6 έως τις 10 θα δέχεται φίλους και θα συνομιλεί με πολίτες στα γραφεία του Συνδυασμού.
Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Τάσος Καρατζής πρόκειται να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Αυτή την εβδομάδα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινά μαζί με στελέχη του συνδυασμού, περιοδείες σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί παιδικούς σταθμούς και θα έχει συναντήσεις με εργαζόμενους.