Σε εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της εγκατάστασης πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του αθλητικού σωματείου του Νεοπεντελικού στη Νέα Πεντέλη, χωρίς μέχρι αυτήν τη στιγμή να έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα βρεθεί στην τελική λύση, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες τόσο από την πλευρά του Σωματείου όσο και από την πλευρά του Δήμου Πεντέλης.
Εμείς συναντήσαμε από κοντά τον πρόεδρο του Σωματείου Κώστα Κωσταντάκη, ο οποίος μας ανέλυσε το χρόνιο πρόβλημα του γηπέδου και τις παραμέτρους του.
Όπως μας είπε το γήπεδο αυτό είχε παραχωρηθεί το 1989 από τον νομάρχη Ηλία Παπαδόπουλο στην τότε κοινότητα της Νέας Πεντέλης, προκειμένου να αθλούνται οι νέοι της περιοχής, όπως αναφέρεται και στο παραχωρητήριο της 1ης Φεβρουαρίου 1989 που είχε αποσταλεί στο Δασαρχείο Πεντέλης.
«Το Δασαρχείο Πεντέλης δεν αναγνωρίζει το παραχωρητήριο»
Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Κωσταντάκη, εστιάζεται στη μη αναγνώριση του εν λόγω παραχωρητηρίου από το Δασαρχείο της Νέας Πεντέλης, το οποίο αναφέρει το γήπεδο στους δασικούς χάρτες ως «Άλσος εντός σχεδίου».
Σημαντικό ρόλο βέβαια στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξαν και οι λάθος χειρισμοί από πλευράς του πρώην δημάρχου Νέας Πεντέλης Κωνσταντίνου Κοσοβίτσα, ο οποίος ακύρωσε την δημοπρασία του γηπέδου, τη στιγμή που ήταν όλα έτοιμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο, με τη δικαιολογία ότι το γήπεδο δεν είχε απορροφητικότητα για να τραβάει τα όμβρια ύδατα.
Αποτέλεσμα της μη εξεύρεσης λύσης είναι το γήπεδο, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα της Αττικής, να παραμένει αναξιοποίητο, αφού ο κίνδυνος τραυματισμού για τους αθλητές λόγω του δαπέδου είναι πολύ μεγάλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινδύνου που θα διέτρεχαν οι αθλητές αν προπονούνταν στο γήπεδο ή πραγματοποιούσαν εκεί αγώνες είναι ο σοβαρός τραυματισμός του γιου του προέδρου της ομάδας πριν από επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια αγώνα των ακαδημιών.
Παράλληλα το γήπεδο παραμένει αφύλαχτο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να προσλάβει υπαλλήλους. Έτσι εναπόκειται στα μέλη του Νεοπεντελικού να το προσέχουν μέχρι κάποια ώρα τη νύχτα και το κυριότερο να ανάβουν τα φώτα για τους κατοίκους που έρχονται να αθληθούν τις βραδινές ώρες. «Καθημερινά μαζεύουμε μέσα από το γήπεδο παντός είδους σκουπίδια, όπως μπουκάλια και χρησιμοποιημένες σύριγγες, ενώ σε πολλά σημεία του γηπέδου έχουν φυτρώσει αγριόχορτα», σημειώνει ο πρόεδρος.
«Το γήπεδο είναι ακατάλληλο
για προπονήσεις»
Ένα άλλο ζημιογόνο επακόλουθο της όλης κατάστασης για την ομάδα είναι και η δραστική μείωση του αριθμού των παικτών και κυρίως των ακαδημιών. «Ξεκινήσαμε στην αρχή της χρονιάς με 35 παίκτες και τώρα έχουν μείνει μόνο 18, λόγω των τεράστιων αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουμε» αναφέρει ο κ. Κωσταντάκης. «Διότι λόγω της επικινδυνότητας του γηπέδου αναγκαζόμαστε να κάνουμε τις προπονήσεις στον χώρο του γηπέδου Μελισσίων, ο οποίος όμως μας παραχωρείται μόνο για τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η αναχώρηση των αθλητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επιπλέον, πολλές φορές το γήπεδο καταλαμβάνεται από άλλες ομάδες και έτσι μειώνεται ο αριθμός των προπονήσεων, με κίνδυνο τον τραυματισμό των αθλητών».
Εκτός των άλλων, η ομάδα αντιμετωπίζει και σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω της μείωσης των παιδιών, πράγμα που ανάγκασε το σωματείο να μειώσει την συνδρομή στα 25 ευρώ τον μήνα. «Τα έξοδα της ομάδας ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ τον χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες αποπληρωμής των παικτών αλλά και των υπολοίπων συντελεστών όπως της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί τους παίκτες αλλά και του προπονητή», σημειώνει ο πρόεδρος.
«Είμαστε μία ομάδα που έχει γήπεδο και ταυτόχρονα δεν έχει» αναφέρει ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Τζεβελέκας ο οποίος βρίσκεται στο Σωματείο τα τελευταία 45 χρόνια. Επιπλέον συνεχίζει ο κ. Τζεβελέκας «το γήπεδο θα έφερνε έσοδα και στον Δήμο αν φτιαχνόταν, αφού θα μπορούσε να το νοικιάζει σε ομάδες για να προπονούνται», τονίζοντας έτσι άλλη μία αρνητική παράμετρο του προβλήματος.
Οι προσπάθειες του Δήμου Πεντέλης για την εξεύρεση λύσης
Από την πλευρά του, ο Δήμος Πεντέλης έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του Δασαρχείου η οποία περιμένει να εκδικαστεί, αφού έχουν ήδη συγκεντρωθεί τα χρήματα που απαιτούνται για την τοποθέτηση του τάπητα.
Προκειμένου όμως να πιέσουν την κατάσταση, ο πρόεδρος του Σωματείου μαζί με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση από τότε που δημιουργήθηκε το ζήτημα και πρώην πρόεδρο της ομάδας Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και τον ιδρυτή του Σωματείου Θανάση Ζαφειρόπουλο, απευθύνθηκαν στον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, αναλύοντας διεξοδικά την κατάσταση.
Έτσι, αποφασίστηκε η πιο δραστική παρέμβαση από την πλευρά της διοίκησης. Όπως ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δήμαρχος, μετά την ενημέρωσή του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, απέστειλε σχετική αλληλογραφία στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλο, ώστε να επισπεύσει τις ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.
Πάντως, τα μέλη του Νεοπεντελικού απείλησαν με κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί και αυτή τη φορά λύση.
«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κατάληψη του δασαρχείου Πεντέλης με την ακαδημία του Σωματείου και τους κατοίκους της περιοχής και κατόπιν να απευθυνθούμε και σε ανώτερα πρόσωπα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Κωσταντάκης.







































































































