Eνημερωτική ημερίδα με θέμα «Αστικές Πυρκαγιές – Αυτοπροστασία, Σεισμοί και Τραύμα – Πρώτες Βοήθειες» πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή ο Σύλλογος Κυκλαδιτών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσία της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου.
Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμητρης Ομουρλόγλου, πυραγός, διασώστης και εκπαιδευτής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος με εμπειρία και σαφήνεια ενημέρωσε το κοινό για βασικά μέτρα πρόληψης και άμεσης αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και σεισμού, καθώς και για τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών.
«Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν ιδιαίτερα έντονο, με ενεργή συμμετοχή μελών του Συλλόγου, πολιτών και εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της διαρκούς ενημέρωσης σε θέματα πολιτικής προστασίας και ατομικής ετοιμότητας.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Ομουρλόγλου για τη συμβολή του, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν και ενίσχυσαν με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία» αναφέρει ο δραστήριος Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση.