Η προσπάθεια της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για αισθητική αναβάθμιση των διαδρόμων του Νοσοκομείου συνεχίστηκε με δυο σημαντικές δράσεις. Μετά τον διάδρομο της Παιδιατρικής Κλινικής, που πριν από ακριβώς ένα χρόνο τοποθετήθηκε το παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους», σειρά πήρε ο μεγάλος διάδρομος της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, στον οποίο τοποθετήθηκε σε όλο το μήκος του, σε φωτογραφική ανατύπωση και σε αυτοκόλλητο βινύλιο, το παραμύθι της Λίζας Πενθερουδάκη «Με μια σκούπα στ’ αστέρια». Το παραμύθι εικονογραφήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Τήνου. Στη συνέχεια τα δικαιώματα ανατύπωσης προσφέρθηκαν από την συγγραφέα στο Παίδων Πεντέλης και η εκτύπωση και τοποθέτηση έγινε με οικονομική ενίσχυση της ίδιας και φίλων του Νοσοκομείου.

Από την άλλη, μια σημαντική πρωτοβουλία των μαθητών και των δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, ήρθε να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή. Εμπνεόμενοι από την τριλογία παραμυθιών «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους», «Παιχνίδια και ψιλικά» και «Δυο παπούτσια σε καρότσι» του εικονογράφου – παραμυθά Νικόλα Ανδρικόπουλου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου 18/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, καθοδηγούμενοι από τις δασκάλες τους Ναυσικά Κωτούλα, Φωτεινή Μαρτάκη, Βασιλική Σιμοπούλου και την εικαστικό Ελπινίκη Δημογιάννη, εργάστηκαν στο μάθημα της λογοτεχνίας κατά την σχολική χρονιά 2018-2019, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες και τις εικονογράφησαν.
Συγκεκριμένα, δημιούργησαν συνθέσεις σε 18 μεγάλους πίνακες οι οποίοι αφού εκτέθηκαν στο Δημαρχείο Χολαργού, τους προσέφεραν και τοποθετήθηκαν στο σαλόνι της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να «συνομιλούν στο χρόνο, με το πρωτότυπο έργο του Νικόλα Ανδρικόπουλου που κοσμεί τον χώρο της, αλλά και με τους μικρούς φιλοξενούμενους του νοσοκομείου», όπως επισημαίνει με ανακοίνωση του το Νοσοκομείο, το οποίο ενημερώνει πως «η δράση υλοποιήθηκε με την αμέριστη στήριξη της διευθύντριας του Σχολείου Αναστασίας, Τζήκα της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Χολαργού και της Διοίκησης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης. Έτσι κι άλλοι χώροι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποκτούν λόγο και γίνονται με τον τρόπο αυτό πιο φιλικοί και φιλόξενοι στους μικρούς επισκέπτες».
Διαβάστε: «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.