Από το πολύ κρύο που επικρατούσε στο Πεντελικό, αλλά και τη σημαντική προσέλευση εθελοντών, χαρακτηρίστηκε η 1η Δενδροφύτευση του ΣΠΑΠ για το 2015.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδέσμου και στήριξαν άλλη μία φορά την προσπάθεια για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος. Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές του ΣΠΑΠ.
Ο κ. Σιώμος κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Η προσέλευση των εθελοντών για τη σημερινή δενδροφύτευση στο Πεντελικόδεδομένων των καιρικών συνθηκών ήταν συγκινητική. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Η σημερινή παρουσία των εθελοντών κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως των νεαρότερων, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τη ριζική ανάπλαση και αναβίωση του περιβάλλοντος στο Πεντελικό και την Αττική γενικότερα. Η σημερινή μας δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση και εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τα θέματα της προστασίας και ανάπλασης του περιβάλλοντος, καθώς και στη δημιουργία ανεπτυγμένης περιβαλλοντικής συνείδησης. Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ, που συνδράμει εδώ και πολλά χρόνια τον ΣΠΑΠ, αλλά και σε όλους όσους ήρθαν στον Άγιο Πέτρο Πεντελικού σήμερα, ιδιαίτερα στα παιδιά του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των δήμων της Αττικής. Ελπίζω η συμμετοχή στις επόμενες δράσεις του ΣΠΑΠ να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».
Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, τα Εξωτερικά Συνεργεία Πρασίνου, το Ασθενοφόρο και η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου.
Τη δενδροφύτευση στήριξε έμπρακτα με την παρουσία του ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.
Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Ζωή Ράπτη, ο αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ-Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης και το μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Παναγιώτης Λάμπρου.
Ακόμη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Πεντέλης Άντα Μπούσουλα-Χάνου και Γιάννης Ζώης.
Επίσης, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαραθώνα Γιάννης Μπούσουλας (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), Αμαρουσίου Νώντας Κατσιγιάννης, Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Πεντέλης Κώστας Μωραίτης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Κώστας Καλλιανιώτης και Δημήτρης Σταυρόπουλος και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Τέλος παρόντες ήταν οι πρώην αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου Σωτήρης Παρασκευόπουλος και Κώστας Ζανιδάκης.
Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση: το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ροδόπολης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αρτέμιδας (ΕΟΜΑΚ),η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και ο Σύλλογος ΡαδιοερασιτεχνώνΕλλάδος.
Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗκαι ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την κα Ζωή Ράπτη, την εταιρεία ξηρών καρπών ΑΦΟΙ ΣΥΡΜΑ ΑΒΕΕ, το αρτοποιείο ΒΕΝΕΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας δράσεων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, καθώς και τον κ. Φώτη Μιχελόπουλο, Γενικό Γραμματέα Σωματείου Λαϊκών Αγορών Α΄Πειραιά.