Να «τσιγκλίσει» την εθελοντική διάθεση των δημοτών επιχειρεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης, μετά τη μηδενική ανταπόκριση σε δύο καλέσματα για κοπή χόρτων σε επικίνδυνα αστικά σημεία.
Η επόμενη αντίστοιχη δράση θα λάβει χώρα στις 7 Ιουνίου στην πλατεία της οδού 25ης Μαρτίου (δίπλα στο ΝΙΕΘ) και ο Δήμος Πεντέλης απευθύνει νέο κάλεσμα προς τους πολίτες, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει την διάθεση για εθελοντική προσφορά, προκειμένου να εξαλειφθούν οι πιθανές εστίες πυρκαγιάς εντός του οικιστικού ιστού.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η κατάσταση εθελοντικού έργου στην πόλη μας τεκμηριώνει την άποψη ότι παίρνουμε άριστα στο “λέω” και στο “κρίνω” και μηδέν “στο κάνω”.
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο εθελοντικοί καθαρισμοί στο δασάκι του Νοσοκομείου Τσαγκάρη στην Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και στην Πλατεία της Αγίας Τριάδας στην Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 με μικρή συμμετοχή των ίδιων πάντα εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου.
Παρά το κάλεσμα και την ευρεία κοινοποίηση η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μηδενική. Οι ίδιοι άνθρωποι κάθε φορά. Κανένα ενδιαφέρον για προσφορά;
Οι καταστηματάρχες πέριξ της πλατείας της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη ούτε εμφανίστηκαν ούτε έστειλαν κάποιον εργάτη για να βοηθήσει για τον καθαρισμό του χώρου, όπως άλλωστε τους είχαμε παρακαλέσει να κάνουν.
Αγαπητοί συμπολίτες η επόμενη μεγάλη εθελοντική δράση κοπής χόρτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων είναι την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στην πλατεία της οδού 25ης Μαρτίου δίπλα στο ΝΙΕΘ και σας περιμένουμε όλους εκεί. Ο τόπος σας έχει τώρα ανάγκη για να τον προετοιμάσουμε για την αντιπυρική περίοδο. Δεν αξίζει να κλαίμε στα αποκαΐδια οφείλουμε να δουλέψουμε για να μην πάθουμε «πρόληψη – πρόληψη- πρόληψη».