Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης, λαμβάνονται μονόπλευρα μέτρα που την οξύνουν ακόμη περισσότερο. Η κοινωνική απόγνωση βαθαίνει, χωρίς όμως προοπτική εξόδου. Εξαντλείται η αριστεροδεξιά συναίνεση που κυβέρνησε τον κόσμο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Μεταμοντερνισμός, παγκοσμιοποίηση, μειωμένο κράτος, κοινωνία πολιτών, υποβάθμιση των οικουμενικών δημοκρατικών αξιών, υπερεκτίμηση των μειονοτικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών, αποβιομηχάνιση, όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, φετιχισμός των αγορών και του χρήματος, καθαγιασμός της κερδοσκοπίας: τα ιδανικά της τελευταίας τριακονταετίας κατέληξαν σε ολικό αδιέξοδο και σήμερα απορρίπτονται στα αζήτητα της ιστορίας. Ο καπιταλισμός, όταν στερείται προοπτικής, τότε εμπορεύεται ακόμη και την κατάρρευσή του, χάνοντας έτσι σε αξιοπιστία.
Αυτός ο κόσμος δεν είναι βιώσιμος ούτε διατηρήσιμος.
Ένας διαφορετικός είναι αναγκαίος, ακόμη και αν επί του παρόντος εμφανίζεται ως ανέφικτος.
Ο Κώστας Βεργόπουλος διδάσκει Πολιτική Οικονομία στο Παρίσι και σε πανεπιστήμια της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής. Βιβλία του κυκλοφορούν σε πολλές χώρες, ιδίως στην Λατινική Αμερική. Οικονομικός εμπειρογνώμων διεθνών οργανισμών. Διέγνωσε έγκαιρα τον αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα του νεοφιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης, των απορυθμίσεων, την προϊούσα κοινωνική αποσύνθεση και την ογκούμενη κοινωνική απόγνωση.
Από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:
«Παγκοσμιοποίηση», «Μεγάλη Χίμαιρα», «Ποιος Φοβάται την Ευρώπη», «Το Τέλος του Κύκλου», «Η Αρπαγή του Πλούτου», «Το Μεγάλο Ρήγμα», «Οι Αμετανόητοι».
Συγγραφέας: Κώστας Βεργόπουλος
Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ
Σειρά: Πολιτική-Οικονομία
ISBN: 978-960-14-2358-6
Σελίδες: 303
Τιμή: 14,00 ευρώ






































































































