Μετά από μια περίοδο φαινομενικά πολιτικής νηνεμίας (καθώς το δημοτικό συμβούλιο έχει να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 14 Απριλίου), η κόντρα μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημοτικής Αρχής «φούντωσε» με αφορμή την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 2 Ιουνίου.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αργύρης Ντινόπουλος κάνει λόγο για εσωπαραταξιακή διαμάχη μετά της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Προέδρου του ΟΚΠΑ Βούλας Αρσένη και του αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Κωνσταντίνου Βαφειάδη με αφορμή ένα θέμα που αφορούσε χρηματοδότησεις του Δήμου Βριλησσίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», και στο οποίο δεν είχαν συμπεριληφθεί αρχικά δυο προτάσεις του ΟΚΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων είχε καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου για τα ΑμεΑ καθώς και ιατρικού εξοπλισμού για την δημιουργία ιατρείου κατά του καπνίσματος, με το θέμα τελικά να συζητείται και να παίρνει την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής.
«Ο δήμαρχος αδυνατεί να διοικήσει τον Δήμο» λέει η αξιωματική αντιπολίτευση
Για το θέμα, ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ντινόπουλος-Βριλήσσια Δυνατά» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Στην επέτειο της εκλογικής νίκης του (2 Ιουνίου 2019) ο Ξένος Μανιατογιάννης επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν πλέον οι Βριλησσιώτες. Αδυνατεί να διοικήσει τον Δήμο! Και οι αντιδήμαρχοί του τσακώνονται μεταξύ τους για το μοίρασμα των κρατικών χρηματοδοτήσεων. Δυστυχώς απομένουν άλλα δύο χρόνια για να τερματιστεί οριστικά το φαύλο καθεστώς Μανιατογιάννη στα Βριλήσσια»
Βούλα Αρσένη: «Η τρίχα »τριχιά» δεν γίνεται»
Λίγες ώρες αργότερα, η αντιδήμαρχος Βούλα Αρσένη-Λάμπρου με ανακοίνωσή της απάντησε σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας vrilissiapress.gr ( «έντυπο που εκφράζει τον πολιτικό λόγο του κου Ντινόπουλου, κατά τα λεγόμενα του», όπως η ίδια σχολιάζει) για το ίδιο θέμα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αντιδημάρχου αναφέρει τα εξής:
«Η τρίχα »τριχιά» δεν γίνεται όσο και να προσπαθήσετε !
Ακόμα μια φορά ανυπόγραφα και ανυπόστατα κείμενα με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και συκοφαντίας τόσο για εμένα όσο και για τους συναδέλφους μου. Η διοίκηση Μανιατογιάννη εδώ και 7 χρόνια ενωμένη, έχει αναδείξει έργο και προχωράει με όραμα, με μόνο γνώμονα το καλύτερο για την πόλη μας.
Ενημερωτικά προς κάθε ενδιαφερόμενο για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων : Το πρόγραμμα Τρίτσης (ΕΣΠΑ 20-23) έχει βασικό σκοπό την ανάπτυξη της Αλληλεγγύης στην αυτοδιοίκηση και είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης, καθώς και η βελτίωση αλλά και ο εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού των Συνδέσμων των δήμων και των νομικών του προσώπων.
Σημαντική παράμετρος αποτελεί ότι τα χρήματα των ΕΣΠΑ δεν είναι διαχειρίσιμα από τους Δήμους. Τελούν υπό την έλεγχο της εκάστοτε διαχειριστικής αρχής, ΕΣΠΑ ή πράσινο ταμείο κτλ. και δεν εκταμιεύονται στον Δήμο. Υπάρχει ειδικός λογαριασμός ή στην τράπεζα Ελλάδος ή στο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Διευκρινιστικά, για το ηλεκτροκίνητο πουλμανάκι, στόχος είναι ο περιορισμός των εξόδων χωρίς πολυετείς αναθέσεις, όσο και η οικονομία των καυσίμων με σεβασμό στο περιβάλλον. Το δε Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, που ειρωνικά σχολιάστηκε, αποτελεί μια προσπάθεια με ο,τι το πρόγραμμα διευκολύνει για την καταπολέμηση μιας σύγχρονης μάστιγας για την υγεία όλων των ηλικιών πλέον.
Η διεκδίκηση της «μοιρασιάς» (όπως με θράσος διατυπώνεται στην φυλλάδα) των κονδυλίων, του τομέα ευθύνης μου, αποτελεί κυρίαρχη αρμοδιότητα μου. Και δυστυχώς ο συνάδελφος μου κος Βαφειάδης Κωνσταντίνος, ως εκ των αρμοδιοτήτων του υποχρεώσεων, αρκετές φορές γίνεται αποδέκτης όλων αυτών των διεκδικήσεων που ορθά όλοι οι συνάδελφοι μου υπηρετούν.
Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο επικεφαλής της Παράταξης «Ντινόπουλος- Βριλήσσια Δυνατά», διότι ως υπουργός εσωτερικών, βρέθηκε εκτιμώ πολλές φορές, να διεκδικεί κονδύλια από τον υπουργό Οικονομικών ή Ανάπτυξης.
Αν δεν το έκανε όμως, δεν υπηρέτησε ορθά τον τομέα ευθύνης του.
Σημείωση: Εποχές «μοιρασιάς» και «φαγοποτιού» δεν ακουμπάνε την διοίκηση Μανιατογιάννη στο ελάχιστο και ανήκουν σε άλλες περιόδους»
Διαβάστε: Τέσσερα θετικά δείγματα σε σύνολο 266 rapid tests στην πλατεία Γ. Σεφέρη