Σε μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου) στην οποία ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις κυρίως για τα έργα που γίνονται ή δρομολογούνται στον Δήμο Βριλησσίων ψηφίστηκε «ομόφωνα» (με την βοήθεια του σαθρού νόμου Θεοδωρικάκου «περί κυβερνησιμότητας» καθώς επί της ουσίας όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν) τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2022.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ
Ξένος Μανιατογιάννης: «Έχουμε αφήσει το αποτύπωμά μας στην πόλη»
«Δεν αξίζει στη διοίκηση η οριζόντια απόρριψη των πάντων. Έχουμε αδυναμίες, αλλά η εικόνα που παρουσιάζετε για εμάς είναι λάθος. Θεωρώ ότι έχουμε αφήσει το αποτύπωμά μας στην πόλη» δήλωσε απευθυνόμενος στον Γιάννη Πισιμίση που στην τοποθέτησή του χάραξε μια σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, ο Ξένος Μανιατογιάννης . Ο δήμαρχος στην συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος επεσήμανε μια σειρά από έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια στην πόλη στις δυο θητείες της παρούσας διοίκησης, κάνοντας την συνεδρίαση να μοιάζει με έναν άτυπο απολογισμό των πεπραγμένων της.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων (αναμένεται δημοπράτηση από την Περιφέρεια το πρώτο τρίμηνο του’ 22), στο έργο ασφαλτοστρώσεων και αναβάθμισης πεζοδρομίων, της ανάπλασης των παιδικών χαρών (ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου), της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, αλλά και του δημοτικού οδοφωτισμού με λάμπες LED, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της κατασκευής του 4ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην οδό Διός αλλά και της απόκτηση του Ο.Τ. 61 (πρώην «Τennis club») που πραγματοποιήθηκαν στην πρώτη θητεία της παρούσας διοίκησης.
«Η αδυναμία της κεντρικής διοίκησης δεν αποτελεί δικαιολογία, αποτελεί όμως κομμάτι του παζλ» τόνισε ο Ξένος Μανιατογιάννης για τις καθυστερήσεις στο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων, ενώ για την Δημοτική Αστυνομία είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ και να εξαφανίσει την εγκληματικότητα».
Αργύρης Ντινόπουλος: «Στατική η εικόνα της πόλης την τελευταία επταετία»
Στο γεγονός της αδυναμίας επέκτασης της πεζοδρόμησης της πλατείας Αναλήψεως από πλευράς διοίκησης στάθηκε ο Αργύρης Ντινόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον δήμαρχο «δεν καταφέρατε να εξωραΐσετε το κεντρικό σημείο της πόλης».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι τα απορριμματοφόρα δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα από την Ναυτική Βάση , αν και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τις 6 Μαϊου του 2021 σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (6/5/20) και ζήτησε να απαλειφθεί από τον εν λόγω χώρο το «αντιαισθητικό» συρματόπλεγμα. Ο κ. Ντινόπουλος ζήτησε από τη δημοτική Αρχή την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας ενώ για το Ο.Τ. 61 (πρώην «Tennis Club») επεσήμανε «ακόμα δεν υπάρχει ούτε ένδειξη για το πως θα αξιοποιηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο που αποκτήθηκε με λεφτά των δημοτών».
«Πολύ φοβάμαι ότι αντιμετωπίζετε τη διοίκηση με παλιό λογισμικό και αργές ταχύτητες» κατέληξε ο κ. Ντινόπουλος που χαρακτήρισε «στατική» την εικόνα της πόλης την τελευταία επταετία.
Γιάννης Πισιμίσης: «Από το 2015 συζητάτε τα ίδια»
«Από το 2015 συζητάτε για τα ίδια έργα και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα» τόνισε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής» Γιάννης Πισιμίσης.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι κατά την διάρκεια της καραντίνας δεν έγινε τίποτα στο κομμάτι της ανάπλασης τόσο των αθλητικών χώρων όσο και των παιδικών χαρών, ζήτησε να προχωρήσει το έργο της Αποχέτευσης Ομβρίων και επεσήμανε ότι στην πόλη δεν υπάρχουν ράμπες για τα ΑμεΑ.
Ο Βασίλης Βήττος («Λαϊκή Συσπείρωση») αφού έκανε ένα γενικότερο σχόλιο για το γεγονός ότι οι κρατικοί πόροι μειώνονται κάθε χρόνο και οι δημότες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, επεσήμανε μια σειρά από δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην πόλη .
«Στο 1ο Γυμνάσιο υπάρχει προκάτ αίθουσα», «έχουμε μπει στον δεύτερο χρόνο που τα απορριμματοφόρα παραμένουν στη Ναυτική Βάση», «τα πεζοδρόμια στη δυτική πλευρά της πόλης είναι επικίνδυνα», «είμαστε από τους λίγους Δήμους στην Αττική που δεν έχουν πρόσβαση στο ΜΕΤΡΟ» τόνισε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας «αντιλαϊκό» τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η διοίκηση.
Γιάννης Τσούτσιας: «Να προσπαθήσουμε να γίνουμε Δήμος, αλλιώς δεν θα υπάρχουμε»
Και επειδή πέρα από τα έργα που γίνονται (ή δεν γίνονται) σε έναν Δήμο και τις προβλέψεις περί των οικονομικών, ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι η απαξίωση των δημοτών για τα κοινά, ενδιαφέρουν παρουσιάζει το ερώτημα που έθεσε στην τοποθέτησή του στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση για μια άλλη πόλη» Γιάννης Τσούτσιας . «Αναρωτιέστε για ποιόν λόγο την κορυφαία συνεδρίαση της χρονιάς αν και πραγματοποιείται και διαδικτυακά την παρακολουθούν μόλις 6 άτομα;» αναρωτήθηκε ενώπιον του Σώματος.
«Περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη Κοινότητα, περισσότερη εκπαίδευση του κόσμου, προσανατολισμός στα ουσιώδη και όχι στις κόντρες και στα δευτερεύοντα. Είναι στοίχημα για εμάς να αποδείξουμε στον δημότη ότι δεν είμαστε ‘’δημόσιο’’. Να προσπαθήσουμε να γίνουμε Δήμος, αλλιώς δεν θα υπάρχουμε» κατέληξε ο κ. Τσούτσιας.