Σε επιφυλακή δηλώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με ενημέρωση της δημοτικής Αρχής, η υπηρεσία Πρασίνου επιχειρεί από το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου σε πάνω από 40 σημεία όπου υπάρχουν πτώσεις κορμών ή κλαδιών. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί σε κοπές δένδρων που έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ παρά μόνο με την παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ (τηλέφωνο 11500).
Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 15/02, εργαζόμενοι του Δήμου και αιρετοί, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ευθυμίου και Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, προσπαθούν να περιορίσούν τις επιπτώσεις από την επέλαση του χιονιά, με, μεταξύ άλλων, συνεχείς ρίψεις αλατιού.
«Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις»
Έκκληση προς τους πολίτες -μεγάλους και μικρούς- να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις απευθύνει ο Δήμος καθώς λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Ειδικά συνίσταται να αποφεύγονται οι μετακινήσεις σε σημεία όπως η Ρεματιά, που από το πρωί συγκεντρώνονται παιδιά για να παίξουν χιονοπόλεμο. «Παρακαλούνται οι πολίτες να μετακινούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης, να μην σταθμεύουν και να μην περπατούν κάτω από δέντρα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού τους, καθώς από το βάρος του χιονιού υποχωρούν ακόμα και μεγάλα δέντρα», υπογραμμίζει ο κ. Ευθυμίου.
Δείτε επίσης: Κακοκαιρία: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας – Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία