Tην αντίδραση της δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου προκάλεσε η απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου να κηρύξει αποχή από τα καθήκοντα Καθαριότητας το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου, θέμα που ανέδειξε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ.
Λίγες ώρες μετά το σχόλιο του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Βασιλόπουλου στην «Α», η διοίκηση, σε επίσημη ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «αιφνίδια, αναιτιολόγητη και εντελώς προσχηματική» επιλογή του σωματείου, η οποία «καθιστά προβληματική την αποκομιδή στην πόλη».
Μάλιστα, η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν απορρίμματα, ογκώδη και κλαδιά. αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», αναμένεται να γίνει κανονικά η αποκομιδή από τη σημερινή (5/4) λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου.

Αναλυτικότερα:
«Η αιφνίδια, αναιτιολόγητη και εντελώς προσχηματική απόφαση του σωματείου εργαζομένων να κηρύξει αποχή από την εργασία στην υπηρεσία Καθαριότητας το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Απριλίου 2025 καθιστά προβληματική την αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη. Καλούμε τους πολίτες να μην βγάζουν απορρίμματα, ογκώδη και κλαδιά.
Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και αποφασιστικότητα θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου, να αποκατασταθεί, στο γνώριμο επίπεδο, η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.
Όσοι νομίζουν ότι με απειλές, ύβρεις και ψέματα θα ανατρέψουν την πρόσφατη εκφρασμένη βούληση των πολιτών πλανώνται οικτρά. Το επιχείρησαν και άλλοι καλύτεροι από αυτούς και δεν τα κατάφεραν.
Η πλήρης και ανεπιφύλακτη υποστήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τη σημερινή διοίκηση, σε μισθοδοτικά, εργασιακά και θεσμικά ζητήματα έχει έμπρακτα αποδειχθεί πάνω από μια δεκαετία.
Το ίδιο και η σταθερή μας θέση για τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, θέση που υπερασπιζόμαστε στην πράξη με τη διατήρηση δεκάδων συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα, με προσλήψεις προσωπικού στα όρια που επιτρέπει ο νόμος και με επενδύσεις εκατομμυρίων σε εξοπλισμό και μέσα.
Ο Δήμος και οι πολίτες του Χαλανδρίου καλύπτουν γενναιόδωρα, πλήρως και άμεσα το σύνολο του τεράστιου μισθοδοτικού κόστους, συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων, υπερωριών, νυχτερινών και κυριακάτικων.
Ο Δήμος έχει επενδύσει πάνω από 9.000.000 ευρώ στην πλήρη ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ τηρεί ευλαβικά την νομιμότητα σε θέματα άλλων παροχών, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Όμως, ας γνωρίζουν όλοι καλά, ότι η τήρηση των νόμιμων ημερών και ωρών εργασίας, και η απαίτηση για ευσυνείδητη και επαρκή ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών και του δημοσίου χώρου ήταν, είναι και θα παραμείνει στο μέλλον αδιαπραγμάτευτη»
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook