Σε «ταμείο» των εξελισσόμενων έργων στο Χαλάνδρι προχώρησε η δημοτική Αρχή, με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή έναρξης αναπλάσεων στις οδούς Σοφοκλή Βενιζέλου, Ολύμπου, Μεταμορφώσεως και Ήβης.

«Προστίθενται στο εκτεταμένο πρόγραμμα έργων που υλοποιεί ήδη ο Δήμος και όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης», τόνισε η διοίκηση, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε φάση κατασκευής:
-Η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της πόλης, με προϋπολογισμό 6.190.000 ευρώ και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας της οδού Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 980.000 €, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης.
-Στο Πάτημα ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα δυο νέες πλατείες, προϋπολογισμού 1.046.000 ευρώ με συγχρηματοδότηση Δήμου και Πράσινου Ταμείου, στις οδούς Δρυόπιδος, Αχαιών, Ανατολής, Αντώνη Τρίτση και στις οδούς Πόντου, Απολλωνίου και Διομήδους, που θα προστεθούν στις πέντε πλατείες που απέκτησε η γειτονιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

-Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα πεζοδρομίων σε όλη την πόλη, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, από ιδίους πόρους του Δήμου ενώ σε φάση μελέτης είναι και νέο έργο πεζοδρομίων, αξίας επίσης 4.000.000 ευρώ.
-Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάπλαση της οδού Καλλισπέρη, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, στην περιοχή του Άνω Χαλανδρίου, με χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος από το Πράσινο Ταμείο. Η παρέμβαση περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρομής ασφαλούς μετακίνησης πεζών, που θα συνδέει τα σχολεία της περιοχής (14ο, 2ο Δημοτικά, 1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο) με το κέντρο της πόλης και τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο της οδού Θησέως».
Oι αναπλάσεις ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024. Οι εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 5,83 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πράσινο Ταμείο, εξελίσσονται ταυτόχρονα στις οδούς Γυφτοπούλου, Ελ Αλαμέιν, Κόδρου & Επτανήσου.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook