Σε μια συμβολική κίνηση, ο Δήμος Χαλανδρίου, ως «ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό» ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την 15η Μαΐου 1948. Την ημέρα αυτή ο δοκιμαζόμενος λαός της περιοχής στη Μέση Ανατολή θυμάται την οδυνηρή επέτειο της «Παλαιστινιακής Εξόδου» (Νάγκμπα), που είχε ως αποτέλεσμα 15.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 950.000 να εκπατριστούν βίαια και 481 πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης να καταστραφούν ολοσχερώς.
Η 15η Μαΐου επελέγη ως ημέρα μνήμης από τον ιστορικό ηγέτη του παλαιστινιακού λαού Γιασέρ Αραφάτ, το 1988. Η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου αναφέρει ότι έχει εκφράσει επανειλημμένως την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και την στήριξή του στο δίκαιο αίτημά του για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.
Επίσης, η Διοίκηση του Σίμου Ρούσσου υπενθυμίζει πως στις 10 Ιουνίου του 2015 ο Δήμος προχώρησε στην αδελφοποίησή του με το Δήμο της Ναμπλούς, της ιστορικής αυτής πόλης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Μπαρουταποθήκη