Ηχηρό μήνυμα υπέρ της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων έστειλαν μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Χαλανδρίου, με την υποστήριξη του Δήμου και της Αδριάνειας Κοινότητας Νερού.
Σχετική εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών πραγματοποιήθηκε δίπλα στη Ρεματιά στο ύψος της οδού Γυφτοπούλου, σε μία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Cultural Hidrant για την αναβίωση του ρωμαϊκού υδραγωγείου της περιοχής.
Τα παιδιά μίλησαν στους περαστικούς για τις πολιτικές σε σχέση με το νερό, την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ τους προσκάλεσαν να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για να βάλουν στο χαρτί ένα μήνυμα.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της Αδριάνειας Κοινότητας Χρήστο Γιοβανόπουλο για το έργο της επανένταξης του Αδριάνειου στην καθημερινή ζωή των πολιτών του Χαλανδρίου, αλλά και για την αξιοποίηση του νερού του, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.
Τέλος, παρουσίασαν ένα χορευτικό δρώμενο που διέτρεξε την πορεία από την αφθονία έως την έλλειψη του νερού, στέλνοντας το μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη ανάληψης άμεσης δράσης, προκειμένου να μην λείψει το πολύτιμο αυτό αγαθό, που είναι συνώνυμο της ζωής.
Τα μηνύματα
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Γιώργος Παπαγιάννης, συγχαίροντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία.
Παρών ήταν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Ευθύμιος Κουράσης, ο οποίος επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της διοίκησης του Δήμου να στηρίζει σταθερά ανάλογες δράσεις.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» Κρίστη Αγαπητού συνεχάρη όσους συνέβαλαν στο εγχείρημα, παροτρύνοντας τα παιδιά να συνεχίσουν αυτές τις πρωτοβουλίες.
«Τα παιδιά παρουσίασαν μια πολυποίκιλη δράση, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σε σχέση με το νερό», σημείωσε η καθηγήτρια Μαριάνθη Αποστολάτου, προσθέτοντας: «Ο κόσμος, όπως και οι μαθητές, δεν γνωρίζουν πολλά για την αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο στόχος να αναδεικνύουμε τα ωφέλιμα έργα του Δήμου, γιατί εδώ στο Χαλάνδρι είναι το σχολείο μας και εδώ περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας»,
Η ίδια μαζί με τον συνάδελφό της Γιώργο Γαρδικιώτη, εξάλλου, συνέδραμαν τα παιδιά στην οργάνωση της εκδήλωσης.
Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μαθητές– Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) και των Δράσεων Ενεργού Πολίτη για το σχολικό έτος 2025–2026». Η δράση, εξάλλου, εντάσσεται στον 6ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για «Καθαρό Νερό και Αποχέτευση», επιδιώκοντας:
– Tην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας για τις σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης
-Tην κατανόηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και πρωτοβουλιών για την προστασία των υδάτινων πόρων
-Tην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως παραδείγματος ορθολογικής διαχείρισης νερού,
– Την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των νέων σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και το μέλλον της Ευρώπης».
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook






































































































