Την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μύρωνα Ανδριανάκη και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Κώστα Ανδριτσόπουλου, προκάλεσε η εκρίζωση κορμών καμένων δέντρων από το μικρό πάρκο επί της οδού Ιωαννίνων.
Τα εν λόγω δέντρα κάηκαν κατά τη διάρκεια μικρής φωτιάς στο συγκεκριμένο πάρκο στα τέλη του καλοκαιριού. «Ο Δήμος εκρίζωσε τα συγκεκριμένα δέντρα δίχως να γνωρίζουμε εάν υπάρχει, βάσει του νόμου, έκθεση από γεωπόνο, όπου να επιβεβαιώνεται ότι δεν μπορούν να σωθούν. Και μιλάμε για δέντρα 20 χρόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριτσόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «το μικροκλίμα της περιοχής του Χαλανδρίου συντηρείται -στο μεγαλύτερο μέρος του- από τα χρήματα των κατοίκων που ποτίζουν τις πρασιές και τα μπαλκόνια τους. Αυτό το πάρκο αποκτήθηκε με κόπους και η Τεχνική Υπηρεσία έπρεπε τουλάχιστον να έχει την ευαισθησία να προσέχει τι κάνει, διότι οι κορμοί των δέντρων ήταν χλωροί».
«Τα δέντρα που κόπηκαν ήταν έξι και μόνο ένα εξ αυτών ήταν μεγάλο σε ηλικία. Επιπλέον, όλα ήταν καμένα στο πράσινο κομμάτι πάνω από το ριζικό σύστημα, ενώ η κοπή και η εκρίζωση πραγματοποιήθηκαν κατ’ εντολή της διευθύντριας της σχετικής υπηρεσίας», ήταν η απάντηση του κ. Ανδριανάκη, ο οποίος τόνισε ότι «τα δέντρα ήταν κατεστραμμένα και κανένα δεν κόπηκε χωρίς τη συναίνεση της αρμόδιας υπηρεσίας. Το έλεγξα ο ίδιος προσωπικά».
Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, «δεν προχωρήσαμε άμεσα στην κοπή, αλλά περιμέναμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να διασφαλιστεί εάν έπρεπε να κοπούν ή όχι». Επιπλέον, ο κ. Ανδριανάκης ενημέρωσε ότι στη θέση όλων των δέντρων έχουν τοποθετηθεί νέα, ενώ έχουν φυτευτεί όλα τα παρτέρια με καινούργιο γκαζόν, έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 30 θάμνοι και οι εργασίες στο συγκεκριμένο πάρκο συνεχίζονται.
«Τα δέντρα κόπηκαν με προσοχή και πολύ πόνο», τόνισε ο κ. Ανδριανάκης, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κουράσης, διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι «δεν έχει κοπεί ποτέ κάποιο δέντρο χωρίς τη συναίνεση από την αρμόδια υπηρεσία».
Αρετή Κοτσολάκου