Πλήγμα δέχονται οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών στον Δήμο Χαλανδρίου, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Λιγότερο προσωπικό σε δύο ΚΕΠ, ενώ κλείνουν και δύο ΣΥΓΕΕΠ. Συγκεκριμένα, από τη μια πλευρά λήγουν οι συμβάσεις επτά υπαλλήλων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Μετρό και Κάτω Χαλανδρίου, οι θέσεις των οποίων δεν θα αναπληρωθούν, ενώ από την άλλη, με απόφασή της η δημοτική αρχή προχωρά στην παύση της λειτουργίας των δύο Συνοικιακών Γραφείων Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης Πολιτών (ΣΥΓΕΕΠ) του Δήμου.
Σημειώνεται ότι στον Δήμο Χαλανδρίου μέχρι σήμερα λειτουργούσαν δύο ΣΥΓΕΕΠ, στις περιοχές του Συνοικισμού και του Πολυδρόσου. Τα γραφεία αυτά προσέφεραν στους πολίτες υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές των ΚΕΠ, σημαντικά όμως λιγότερες, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή «εξυπηρετούσαν περιορισμένο αριθμό πολιτών, κυρίως γειτονιάς». Με βάση τα παραπάνω, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Αγγελής πρότεινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τη διακοπή της λειτουργίας τους και τη μεταφορά των δύο υπαλλήλων τους στα αντίστοιχα ΚΕΠ, αριθμός που βέβαια δεν είναι αρκετός για να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία των ΚΕΠ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγγελής, «προχωράμε στην παύση της λειτουργίας των ΣΥΓΕΕΠ, ώστε να συνεχιστεί στοιχειωδώς τουλάχιστον η λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών».
Παράλληλα, καθώς το ΣΥΓΕΕΠ του Πολυδρόσου στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο ακίνητο (επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 41), ο αντιδήμαρχος πρότεινε τη λύση της μίσθωσής του.
Ωστόσο, η εισήγηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του συμβούλου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥ-ΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Πέτρου Αναστασιάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «άλλο ένα αποτέλεσμα της εφαρμογής του “Καλλικράτη”», τονίζοντας ότι «από τη μια πλευρά μειώνονται οι παροχές προς τους δημότες, και από την άλλη κάποιοι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια ανανέωσης των συμβάσεών τους από τον Δήμο».
Τελικά, η εισήγηση της διοίκησης εγκρίθηκε μόνο από την πλειοψηφία, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Κώστας Παττακός αιτιολόγησε την ψήφο του, σημειώνοντας ότι αν και κατανοεί το πρόβλημα της δημοτικής αρχής, καταψηφίζει για «συναισθηματικούς λόγους» την παύση της λειτουργίας των ΣΥΓΕΕΠ, καθώς και τα δύο ιδρύθηκαν επί δικής του θητείας.
ΑΡΕΤΗ ΚΟΤΣΟΛΑΚΟΥ







































































































