Με το σχόλιο «Κακόγουστο αστείο κατάντησε πια» καυτηρίασε η παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της Κρίστης Αγαπητού χειρισμούς και αναφορές του δημάρχου Σίμου Ρούσσου. Η μείζων αντιπολίτευση αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 13 Νοεμβρίου, όπου εγκρίθηκε η εισήγηση της διοίκησης για αύξηση τελών, σημείωσε:
«Η αστική ευγένεια, ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, το «ευ πολιτεύεσθαι» αποτελούν κεντρικά στοιχεία της παρουσίας μας στα Δημοτικά Συμβούλια και στα όργανα του Δήμου, όπου συμμετέχουμε. Ως Δημοτική Παράταξη δεν έχουμε δώσει δικαίωμα να αμφισβητήσει κανείς την αξιοπρέπεια και τη διάθεση προσφοράς στην πόλη μας.
Ο πρόλογος αυτός δεν θα γινόταν, αν για μια ακόμη φορά δεν είχαμε εισπράξει την απαξία και την ειρωνεία του Δημάρχου. Αυτή τη φορά στην Κρίστη Αγαπητού, την επικεφαλής της παράταξης. Στη συζήτηση για τα Δημοτικά Τέλη και τις νέες αυξήσεις που επιβάλλει η Διοίκηση, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της Κρίστης Αγαπητού και καθώς τοποθετείτο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλα Καρατζά, ο Δήμαρχος θεώρησε σκόπιμο να ειρωνευτεί την εισήγηση της Κρίστης Αγαπητού, με το απαξιωτικό σχόλιο «ούτε στο πρώτο έτος».
Ανεξάρτητα του περιεχομένου της τοποθέτησης που ακόμη και ατελές να ήταν, ο δήμαρχος από το θεσμικό του ρόλο ήταν απαράδεκτο να προβεί σε αυτόν τον σχολιασμό. Με θράσος βέβαια, αντέκρουσε τις διαμαρτυρίες της παράταξής μας, λέγοντας πως δεν απευθυνόταν στην Κρίστη Αγαπητού.
Επειδή δεν είναι πρώτη φορά, καθώς ανάλογη στάση είχε επιδείξει και στο παρελθόν στο Δημοτικό Σύμβουλο Θανό Τσιαμπά, όταν σε συζήτηση για τη μεταφορά οικίσκων σε άλλο Δήμο με σκοπό την εγκατάσταση Ρομά, χωρίς καμία προσυνεννόηση, τον είχε εγκαλέσει με ένα πολύ ωραίο…»τόσο σου κόβει».
Δυστυχώς, παρόμοιες συμπεριφορές έχει επιδείξει και σε άλλες παρατάξεις και σε δημότες. Καλούμε τον δήμαρχο να είναι πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς, να ασχοληθεί με όσα του αναλογούν και να αφήσει την αντιπολίτευση να κάνει αυτό που της αναλογεί. Η αλαζονεία, η ειρωνεία, η απαξίωση, οι τσαμπουκαλίδικες μέθοδοι σε εμάς δεν πιάνουν. Θα συνεχίσουμε θεσμικά να ελέγχουμε και να ασκούμε κριτική όπως εμείς νομίζουμε με γνώμονα και μόνο το καλό του Χαλανδρίου».
«Νέο χαράτσι της διοίκησης Ρούσσου»
Λίγες ώρες αργότερα, επανήλθε στο θέμα των δημοτικών τελών με νεότερη ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι».
«Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 ,δυστυχώς βρεθήκαμε στο Χαλάνδρι στο ίδιο έργο θεατές. Για μια ακόμη φορά τα δημοτικά τέλη, σε λιγότερο από έναν χρόνο, αυξάνονται από 10 ως 150 τοις εκατό, όχι για να βελτιώσουμε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες, αλλά για να χρηματοδοτήσουμε από το υστέρημά μας την ανεπάρκειά τους.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι τα τέλη είναι ανταποδοτικά, άρα σε βάθος δεκαετίας εκ των πραγμάτων η όποια Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να αποδώσει στην πόλη και τον Χαλανδραίο πολίτη καινούριο εξοπλισμό (όταν οι οκτώ από τις εννέα χρήσεις είναι πλεονασματικές και δεν αποδόθηκαν στους δημότες μέσα από επενδύσεις όσα θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί).
Και φυσικά, ο Δήμαρχος όπως συνηθίζει, αντί να απαντήσει στα ερωτήματά μας κατέφυγε πάλι σε αναίτιες επιθέσεις και προσβολές ώστε να δυναμιτίσει τη συζήτηση. Ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά χωρίς πυξίδα και μια σιωπηλή πλειοψηφία, που τον συνεπικούρησε ψηφίζοντας θετικά τα νέα χαράτσια που επέβαλε, βρήκαν για μια ακόμη φορά την εύκολη λύση. Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα από τους λάθους χειρισμούς τους; Μα φυσικά ο Χαλανδραίος πολίτης».
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr