– Κύριε Κουράση, στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, πετύχατε μία καθαρή νίκη, με μια διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο πάνω από 9 μονάδες. Πώς το σχολιάζετε;
Δεν θεωρώ νίκη το αποτέλεσμα, γιατί όπως είχα πει από την αρχή, αντίπαλοί μου δεν ήταν οι συνυποψήφιοί μου αλλά τα προβλήματα της πόλης. Ιδιαίτερα σε μία εποχή μεγάλης κρίσης για όλους μας. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν μια αναγνώριση και μια στήριξη από τους πολίτες του Χαλανδρίου για τις προσπάθειες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε μία πολύ δυσμενή κατάσταση. Το σημαντικότερο για εμάς, είναι να ενώσουμε δυνάμεις, να συναντηθούμε με όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες. Μπορούμε όλοι -και εμείς περισσότερο- να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ας μην ξεχνάμε, ψηφίζουμε για την πόλη μας, ψηφίζουμε για τη ζωή μας.
– Ποιο είναι το μήνυμά σας για τον δεύτερο γύρο;
Η ψήφος και στον δεύτερο γύρο είναι για την πόλη μας. Για το Χαλάνδρι. Είναι μια ψήφος καθαρά αυτοδιοικητική και θα ήταν οπισθοδρόμηση εάν υπήρχαν άλλες αναγνώσεις ή άλλες επιδιώξεις για αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς, ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο για αυτά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε την επόμενη πενταετία.
– Πάντως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση στο Δήμο σας. Ποιά είναι η εκτίμησή σας;
Είναι καλό να υπάρχει έντονος προεκλογικός διάλογος και βέβαια και κριτική στο έργο μας. Αρκεί αυτός ο διάλογος να είναι γόνιμος και να γίνεται στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Είμαστε, λοιπόν, ανοιχτοί στον διάλογο και σε όλους όσους αγαπούν το Χαλάνδρι, και θα συνεχίσουμε έτσι και την επόμενη πενταετία, εάν στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών μάς τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας.
– Η προεκλογική σας εκστρατεία βασίστηκε σε ένα μεγάλο βαθμό σε αυτά που κάνατε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματά σας κατά την διάρκεια της θητείας σας;
Καταρχήν, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου και τώρα έχουμε τη μεγαλύτερη οικονομική αυτονομία των τελευταίων 10 ετών. Επιπλέον, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής που είχε ανάγκη η πόλη μας. Ιδρύσαμε τις Κοινωνικές Δομές για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Προχωρήσαμε στην κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών στο Πάτημα. Άλλα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο αύξησης της παροχετευτικότητας στη Ρεματιά και η διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς, ενώ προχωρήσαμε και σε κατασκευή αγωγών ακαθάρτων και εξωτερικών συνδέσεων στο Πάτημα. Επίσης, εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και η ένταξη των περιοχών Πεύκο Πολίτη – Πευκάκια – Ρουπάκια – Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας στο σχέδιο πόλης.
– Ποιο είναι το πρόγραμμά σας για την επόμενη πενταετία εφόσον επανεκλεγείτε;
Το σχέδιό μας για την επόμενη πενταετία, στηρίζεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος θα αφορά την εικόνα της πόλης με την ολοκληρωμένη ανάπλαση του κέντρου της και ο δεύτερος την σωστή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών για όλους τους Δημότες. Επιπλέον, θα προωθήσουμε μια σειρά έργων ουσίας, έργων αναπτυξιακών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.