Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, ενόψει της έναρξης της διαδικασίας «αξιολόγησης» του προσωπικού.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Σύλλογος ανέλαβε πρωτοβουλίες ενάντια στην αξιολόγηση, όπως ενημερώσεις, συλλογή υπογραφών και πρωτοβουλίες κοινής δράσης με άλλα σωματεία και φορείς. Μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία αξιολόγησης.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Σοφία Κορωναίου, «αυτός ο τρόπος “αξιολόγησης” που επιβάλλει ότι το 15% των εργαζομένων θα “αξιολογείται” υποχρεωτικά ως “ακατάλληλο”, έχει δημιουργηθεί για να δικαιολογεί τον αριθμό των απολύσεων που έχουν προαποφασίσει η τρόικα και η κυβέρνηση». Η ίδια υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή «θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε συνεχείς μειώσεις προσωπικού ή και στην κατάργηση ολόκληρων τμημάτων, με επακόλουθο τις συνεχείς μειώσεις παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες».
Δηλώνοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του Δήμου «για την αντιμετώπιση όλων των προσπαθειών που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και την διάλυση των δημόσιων κοινωνικών δομών», η πρόεδρος σημειώνει ότι «ο Σύλλογος με δυναμισμό, ενότητα και αποφασιστικότητα, επιδιώκοντας πάντα τη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των κατοίκων και φορέων της πόλης, θα διεκδικήσει θεσμικά και αγωνιστικά την πλήρη και οριστική κατάργηση της δήθεν “αξιολόγησης” που οδηγεί στην “ανθρωποφαγία” και την διάλυση, θα υπερασπισθεί τις δημόσιες δομές και θα αγωνίζεται για έναν Δήμο που θα υπηρετεί τους δημότες».
Πλούσια υπήρξε η δράση του Συλλόγου ενάντια στη διαδικασία της αξιολόγησης κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Ειδικότερα, ο Σύλλογος προχώρησε στη συλλογή υπογραφών κατά της αξιολόγησης, υπέβαλε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, αλλά και τον νυν δήμαρχο Γιώργο Κουράση και τον γενικό διευθυντή του Δήμου κ. Μπαμπανιώτη σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης, προχώρησε την Παρασκευή 27 Ιουνίου από τις 8.00 π.μ. σε κατάληψη του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου ώστε να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο που αφορά στην εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου.
Τέλος, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου -καταληκτική ημερομηνία αποστολής στοιχείων της ποσόστωσης που αφορά στην αξιολόγηση καθώς και των στοιχείων που αφορούν στις συμβάσεις που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου-, ο Σύλλογος προγραμμάτισε καταλήψεις από την έναρξη του ωραρίου στα γραφεία Προσωπικού, δημάρχου και γενικού διευθυντή ώστε να εμποδιστεί η αποστολή οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου, ενώ προχώρησε και σε Γενική Συνέλευση για τον συντονισμό των περεταίρω ενεργειών του.