Τα «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους» της Νίκης Λιανού-Αβραμίδη παρουσιάζουν ο Δήμος Χαλανδρίου και οι εκδόσεις Άρτεμις Πετροπούλου. Το βιβλίο θα προλογίσει η δημοσιογράφος Μαρία Τσώλη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της πόλης Χάρης Μαυρουδής.
Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δήμου επί της οδού Σολωμού 10
Το βιβλίο
Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους – Να αφήσουμε την ελπίδα και το όνειρο στα παιδιά μας ότι στέλνοντας ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη μπορούν να ελπίζουν ότι θα εκπληρώσει την επιθυμία τους; Από την άλλη, εμείς, οι μεγάλοι να πιστεύουμε στα όνειρα για την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας – μικρών, μεγάλων ή και αυτών που έχουμε κρύψει βαθιά βαθιά μες την καρδιά μας;
H συγγραφέας
Η Νίκη Λιανού-Αβραμίδη γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Είναι μόνιμος κάτοικος Χαλανδρίου όπου και μεγάλωσε. Μαθήτρια, δημοσίευσε τα πρώτα της κείμενα με το ψευδώνυμο Υπατία Α΄ στην «Διάπλαση των Παίδων». Αυτοδίδακτη ζωγράφος, μετά το πέρας της υπαλληλικής της καριέρας, με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα της παρουσίασε ο «Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός». Το 2002, πήρε μαθήματα αγιογραφίας.
Με τη ζωγραφική και αγιογραφία ασχολήθηκε επαγγελματικά. Έργα της υπάρχουν σε δημόσια κτήρια, εκκλησίες και ιδιωτικές συλλογές. Το 2018 κυκλοφόρησε συλλογή διηγημάτων με τίτλο Ο φίλος μου ο καρκίνος. Το 2020 κυκλοφόρησε το παιδικό παραμύθι Οι περιπέτειες του 4ου μάγου. Το 2021 κυκλοφόρησε το παιδικό παραμύθι Ο Ιγκόρ και τα ξωτικά και την ποιητική συλλογή Όσα η καρδιά μου είπε να σας πω. To 2023 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άρτεμις Πετροπούλου η ποιητική της συλλογή Κάθε ανάσα ένα ποίημα.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook









































































































