Κάλεσμα απευθύνει το Παράρτημα Χαλανδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για συμμετοχή σε διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη. «Δηλώνουμε μαχητική συμπαράσταση στον λαό της Παλαιστίνης» τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή του φορέα, δίνοντας «ραντεβού» την Τετάρτη 1η Ιούλη, στις 7μ.μ. έξω από την οδό Μαραθωνοδρόμων 1 στο Ψυχικό.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της πόλης
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται κατά της ισραηλινής κατοχής. Καταδικάζουμε τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για διεύρυνση της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών από την 1η Ιούλη. Αυτά τα σχέδια βάζουν νέα εμπόδια για τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους. Πρόκειται για εξελίξεις ενταγμένες στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και γενικότερα. Εντάσσονται στο πλαίσιο των μεγάλων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κέντρων.
Συνένοχοι στο έγκλημα είναι οι ΗΠΑ με την περίφημη «Συμφωνία του Αιώνα», η οποία απαιτεί από τους παλαιστίνιους να συμφωνήσουν με την καταδίκη τους. Είναι οι ισχυρές χώρες της ΕΕ που συνεργάζονται με το κράτος δολοφόνο, το Ισραήλ. Είναι η ελληνική αστική τάξη, με τις κυβερνήσεις της ΝΔ τώρα και πριν του ΣΥΡΙΖΑ, που αναβαθμίζει συνεχώς τις πολιτικές- οικονομικές- στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ, μαζί με τους εργαζομένους και τη νεολαία, να εκφράσουν έμπρακτα την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή. Να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – Ισραήλ. Να εκφράσουν μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης και στα δίκαια αιτήματά του. Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας, που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, στην ισραηλινή πρεσβεία την Τετάρτη 1η Ιούλη, στις 7μ.μ.»
Δείτε επίσης: Παρέμβαση συμπαράστασης από ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στον αμερικανικό λαό και τη νεολαία