Oι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΚΤΙΟΣ» συμμετέχουν το πανελλήνιο διαδικτυακό σεμινάριο «Covid-19 και επιπτώσεις στους Ηλικιωμένους» που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 17.00. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο https://www.livemedia.gr/elderly. Στην εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνει – μεταξύ άλλων διακεκριμένων προσωπικοτήτων – ο πρόεδρος της ΠΕΜΦΗ κος Στέλιος Προσαλίκας.
Σκοπός της σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι διευθυντές/ριες, οι υπέυθυνοι/ες των και οι εργαζόμενοι/ες των ΜΦΗ της Ελλάδας, αλλά και οι φροντιστές ηλικιωμένων ανθρώπων, από επιστημονικά ειδικευμένους και καταρτισμένους επαγγελματίες του χώρου της Υγείας για θέματα που αφορούν τη σχέση του Covid-19 και την Τρίτη Ηλικία και κυρίως την υγεία των ηλικιωμένων, την εξέλιξη της πανδημικής πορείας της νόσου και πως επηρεάζει τους ηλικιωμένους καθώς και διάφορους τρόπους προφύλαξής τους.
Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του «Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης» με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, τη συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλίου Βελλάς, τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Ομιλητές:
· Σαρόγλου Γεώργιος, ομ.Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Παν.Αθηνών
«Κορωνοϊός και επιπτώσεις στους ηλικιωμένους»
· Μαλτέζου Έλενα, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης – ΕΟΔΥ
«Η πορεία της πανδημίας COVID-19 και οι ηλικιωμένοι»
· Δεσποτόπουλος Ευστάθιος, Διευθυντής Ακτινολόγος MEDICITY
«COVID-19 και Αξονική Τομογραφία»
· Μελιδώνης Ανδρέας, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογίας-Διαβητολογίας Metropolitan Hospital
«Κορωνοϊός και σακχαρώδης διαβήτης στους ηλικιωμένους»
· Κολοβού Γενοβέφα, Συντονίστρια Διευθύντρια Καρδιολογίας – Κέντρου Λιπιδίων Metropolitan Hospital
«Κορωνοϊός, και λιπίδια στους ηλικιωμένους»
· Γεροτζιάφας Γρηγόριος, Καθηγητής Αιματολογίας Παν.Σορβόννης Γαλλίας
«Κορωνοϊός και θρόμβωση στους ηλικιωμένους»
· Φούσας Στέφανος, ε.Καθηγητής-Συντονιστής Διευθυντής Τομέα Καρδιάς METROPOLITAN GENERAL-τ.Πρόεδρος Ε.Κ.Ε.
«Κορωνοϊός, καρδιοπάθειες και ηλικιωμένοι».
Συντονίζει ο Δρ Φούσας Στέφανος.
Το σεμινάριο θα αναμεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ITV, Δευτέρα 20.07.2020 και ώρα 22.15′.