Γράφει η Ξένια Γιαννάκου – Από την έντυπη έκδοση της καθημερινής ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη, Διόνυσος 06/05/2022
Εν μέσω της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο πρόγραμμα της οποίας συμπεριλαμβάνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις κι ενώ παράλληλα μπαίνουμε στη χρονική περίοδο αυτή όπου οι Δήμοι «φέρνουν μπροστά» τον Πολιτισμό, προσφέροντας στους πολίτες τους φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, έρχεται και πάλι στο μυαλό, η ομάδα των Κηφισιωτών που εδώ και χρόνια δίνουν τη δική τους «μάχη» προκειμένου να αποκτήσει η πόλη τους ένα Κέντρο Πολιτισμού.
Οι «Φίλοι Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς», είναι ο αφιλοκερδής φορέας που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο να δημιουργηθεί στην πόλη ένα «Κέντρο Πολιτισμού». Ένας χώρος όπου σύμφωνα με το όραμά τους, θα φιλοξενούνται οι (περισσότερες από 100 ετησίως) καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι, με συνεδριακή αίθουσα, βιβλιοθήκη και θέατρο (χειμερινό και θερινό) και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους. Ένας χώρος που όπως τονίζουν, λείπει από τον Δήμο Κηφισιάς.
Μιλώντας μαζί τους πριν από λίγο καιρό, είχαν αναφέρει στην Αμαρυσία -μεταξύ άλλων- και την περίπτωση δύο χώρων, εκτάσεως 6 στρεμμάτων στη Λ. Αχαρνών και Αθανασίου Διάκου στην Κάτω Κηφισιά, οι οποίοι ανήκουν στον ΟΑΕΔ και θα μπορούσαν να αποκτηθούν από τον Δήμο ώστε να δημιουργηθεί εκεί το Κέντρο Πολιτισμού. Τώρα, όπως μας ενημερώνουν, στον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ (Δ.ΥΠ.Α. πλέον) συμπεριλαμβάνεται και άρθρο στο οποίο γίνεται λόγος για διαχείριση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Υπηρεσίας και μεταξύ άλλων, της «μεταβίβασης ακινήτων με το σύστημα της αντιπαροχής ή εκμίσθωσης».
Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να δώσει λύση σε δυσκολίες που εδώ και χρόνια κρατούν «δεμένα» ακίνητα και οικόπεδα της Δ.ΥΠ.Α. και να ανοίξει τον δρόμο για τον Δήμο Κηφισιάς να αποκτήσει τον χώρο αυτό ώστε να γίνει πραγματικότητα το Κέντρο Πολιτισμού Κηφισιάς. Οι «Φίλοι του Κέντρου» σημειώνουν ότι αυτή η εξέλιξη έχει ήδη τεθεί υπόψη του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ώστε να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες, πριν προλάβουν -όπως τονίζουν- άλλοι αετονύχηδες να το αρπάξουν και χαθεί η ευκαιρία.
Με τη χώρα να έχει μπει στην ουσία σε μια προεκλογική περίοδο και με τα λόγια του συνιδρυτή των «Φίλων» Μάρκου Μάστρακα «ήταν σύνθημα στις εκλογές του 2019, όλες οι παρατάξεις επεσήμαναν τότε την προφανή έλλειψη κι έλεγαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να “στεγαστεί” ο Πολιτισμός στην Κηφισιά αλλά μετά ξεχάστηκε», να ηχούν ακόμα στα αυτιά μας, έχει ενδιαφέρον να περιμένουμε τις εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα που απασχολεί πολύ τους Κηφισιώτες.