Γράφει ο Νίκος Καραβάσιος – Από την έντυπη έκδοση της Καθημερινής Αμαρυσίας – φύλλο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης – 24/07
Με κάθε επισημότητα, η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε στον Δήμο Κηφισιάς την προηγούμενη Παρασκευή ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων, καθώς και τους ειδικούς καφέ κάδους. Η ενίσχυση του «στόλου» και μάλιστα με ένα ειδικό όχημα που δεν διέθετε μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Κηφισιάς, τον φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο «στοίχημα», το οποίο η διοίκηση καλείται να «κερδίσει» προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της, που είναι η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το καινούργιο απορριμματοφόρο αναμένεται να το δούμε στους δρόμους της πόλης μέσα στο 2020. Μέχρι τότε όμως η διοίκηση θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και να προετοιμάσει το έδαφος, έτσι ώστε οι πολίτες να «αγκαλιάσουν» αυτή την προσπάθεια. Η επιτυχία της σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από το πόσο οι αρμόδιοι του Δήμου θα καταφέρουν να ενημερώσουν σωστά τους πολίτες, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουν πάνω στο θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αμαρυσίας» η «εκστρατεία» ενημέρωσης θα γίνει από τον Σεπτέμβριο, καθώς τον Αύγουστο κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, μιας και αρκετοί συμπολίτες μας κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος με τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παραλαβής του απορριμματοφόρου έδειξε αισιόδοξος για το νέο εγχείρημα, τονίζοντας ότι οι μηχανές πρέπει να μπουν στο φουλ για την εκπαίδευση των πολιτών, ώστε να υπάρχουν καλά αποτελέσματα και ρεκόρ στον τομέα της ανακύκλωσης. Την ίδια στιγμή, σε έναν άλλο σημαντικό τομέα, τον οποίο αναδείξαμε από εδώ, αυτόν της αποκομιδής κηπαίων, ο Δήμος Κηφισιάς, θέλοντας να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τον μεγάλο όγκο που υπάρχει, αποφάσισε να καταργήσει για τον Αύγουστο τα ραντεβού για την απο-κομιδή τους. είναι δεδομένο ότι η κατάσταση «έχει ξεφύγει» καθώς μέρα με την ημέρα «ξεφυτρώνουν» όλο και περισσότερα κηπαία στα πεζοδρόμια.
Η διοίκηση θέλει να πραγματοποιεί το επόμενο διάστημα συνεχώς σαρώσεις και αποψιλώσεις σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο να ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά. Όλα τα παραπάνω αποτελούν για τον Δήμο μια «πρόκληση» την οποία καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, με στόχο την προστασία τόσο των πολιτών όσο και του Περιβάλλοντος.