Πληρώνουμε τον έρωτα του Δία για την Ευρώπη. Οι Έλληνες, φίλοι αναγνώστες είναι ένας πανέξυπνος λαός. Απ’ τον πλέον μορφωμένο ως τον πλέον αγράμματο, δε μπορεί κανείς να τον ξεγελάσει για πολύ. Όλοι αυτοί οι απόφοιτοι των σχολών τύπου Αλ Καπόνε, Ντίλιγκερ, Ντον Κορλεόνε και δεν συμμαζεύεται, πείσανε το λαό, αφού τον είχαν κατατσουρνέψει, ότι άλλαξαν και θα τον σώσουν επειδή τον αγαπάνε.
Της Χαριτίνης Ρασιά
Όποιος είχε το κουράγιο να παρακολουθήσει το μπάχαλο της 21ης Ιουνίου, ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης -στην τελευταία φαμίλια θέλω να πιστεύω- στην προκύψασα νέα κυβέρνηση, απ’ το ανακάτωμα της σημαδεμένης τράπουλας σίγουρα σιχάθηκε τον εαυτό του. Ήταν ένα τσούρμο καλοβολεμένων και ευωχούμενων, δαπάναις του ηλιθίου ελληνικού λαού που τους ψήφιζε και εξακολουθεί να τους ψηφίζει σαν υπνωτισμένος. Όλοι παίζανε στο θέατρο του παραλόγου. Αν εξαιρέσω τον Τσίπρα, που δυστυχώς είναι ο μόνος που κάνει εθνική αντιπολίτευση, όλοι οι άλλοι είναι για κλάματα. Ο Πάγκαλος ξαναχτύπησε. Θεωρεί δημοκρατική εικόνα τις σιδεριές που περιβάλλουν τη Βουλή λες και είναι το Αλκατράζ.
Θεωρεί πως η οικογένεια Παπανδρέου εδραίωσε τη δημοκρατία και έγινε της μόδας 300 εκλεκτοί να είναι περιφραγμένοι από σιδεριές, ύψους 4 μέτρων. Θεωρεί δημοκρατία να κωλοβαράνε και κάποιοι να μιλάνε στα κενά έδρανα της Βουλής. Ο Πάγκαλος θεωρεί δημοκρατία να μπαινοβγαίνει στη Βουλή φρουρούμενος απ’ τους πραιτοριανούς που πληρώνουμε εμείς. Αν ένας απ’ όλους αυτούς που αποδειχθήκανε άχρηστοι για την πατρίδα φόραγε παντελόνια, με την ευρεία έννοια, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και να βρισκόταν στην πλατεία μαζί με το λαό. Μέσα από τέτοιες διεργασίες στο παρελθόν ξεπετάγονταν οι ηγέτες. Σήμερα η λέξη φιλότιμο, αντικαταστάθηκε απ’ την ανοχή, αρκεί να τα κονομάνε καθήμενοι. Όλοι τους είναι θιασώτες του «Μη μου τους κύκλους τάρατε».
Γράφω φίλοι αναγνώστες και ακούω ραδιόφωνο. Ένας συνάδελφος μιλάει με τον «ελληνοαμερικανό αριστερό» δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη. Ο ρέκτης δήμαρχος μάς πληροφόρησε, πως λίαν προσεχώς οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κυκλοφορούν με ποδήλατα και κράνη για να μη μολύνεται το περιβάλλον.
Τώρα για να συμπεράνεις πως απ’ αυτή τη διαδικασία όλο και κάποιοι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία θα βγαίνουν με αναπηρική σύνταξη, στην καλυτέρα των περιπτώσεων φθάνει και ο εγκέφαλος ενός κουνελιού για να το σκεφθεί.
Αποθέωση του ψεύδους
Μας ταράξανε στο ψέμα. Αφού υπογράψανε τη Δανειακή Σύμβαση που ξεπουλάει όλη την ελληνική γη στους δανειστές τους, μας παραμύθιασαν πως δε θα πλήρωναν συντάξεις και μισθούς, αν δεν παίρνανε τα ευρώ των μαφιόζων. Είμαι περίεργη, θα ξεμυτίσει κανένας αρσενικός; Πού να ξέρανε οι προγονοί μας, που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία μας, τι τον περίμενε αυτόν το λαό και αυτή τη χώρα, των θεών και των ηρώων; Σίγουρα θα τα είχαν όλα μουντζώσει. Εμάς μάς αξίζει να ζούμε κάτω από μπότες και καμτσίκια. Αλλιώς θα έπρεπε να ψηφίζουμε με μεγάλη προσοχή και αφού προηγουμένως έχουμε μάθει λεπτομέρειες για το παρελθόν αυτών που ζητάνε την ψήφο μας. Άνθρωπος ασεβής και ανέντιμος στον ιδιωτικό του βίο, δεν είναι δυνατόν να είναι σωστός στο δημόσιο βίο του. Δυστυχώς απ’ τον ευλογημένο και ηρωικό αυτό τόπο, δε στέρεψαν ποτέ οι Εφιάλτες.
Η Σπάρτη ζει
Έφυγαν απ’ την ένδοξη Σπάρτη, πεζοπορώντας οι απόγονοι του Λεωνίδα, για να ενώσουν τις φωνές τους, τις ηρωικές φωνές των Λακεδαιμονίων, με τον υπόλοιπο λαό, ζητώντας να λειτουργήσει ο υπέρτατος νόμος της σωτηρίας της πατρίδας. Ταξιδεύω συχνά σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο και αισθάνομαι να ζω στην πραγματική Ελλάδα.






































































































