Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 18:50, σε υπαίθρια έκταση στα όρια του Ψυχικού, μεταξύ άλσους Βεΐκου και Γαλατσίου. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο, συνέλεξαν και αξιολόγησαν στοιχεία από τα Τουρκοβούνια και έλαβαν καταθέσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν οι συνθήκες κι ο μηχανισμός πρόκλησης της φωτιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανακριτική έρευνα της ΔΑΕΕ, οι τρεις ανήλικοι πέταξαν κροτίδες σε ξηρή φυτική ύλη με αποτέλεσμα αυτή να αναφλεγεί και να προκληθεί πυρκαγιά.
Κατά την εξέτασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι ανήλικοι αποδέχθηκαν την εμπλοκή τους και περιέγραψαν τις ενέργειές τους πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ εξέφρασαν μεταμέλεια και ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μαζί με το προανακριτικό υλικό, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.
Aνακοίνωση του Δήμου
Νωρίτερα, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού ενημερώνει ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στα Τουρκοβούνια, πάνω από την οδό Περσέως, έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής και έχει κατασβεστεί.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος , της δημοτικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας και η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού συνέβαλαν καθοριστικά στην ταχεία αντιμετώπιση του περιστατικού.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού σημείωσε ότι παρέμεινε στο σημείο σε επιφυλακή για λόγους ασφαλείας.
Ειδήσεις από Φιλοθέη, Ψυχικό και Νέο Ψυχικό στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook





































































































