Την Τετάρτη 21/11/2018 πραγματοποιήθηκε στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου, η 2η συνάντηση της χρονιάς 2018-2019 για τη Λέσχη Ανάγνωσης παιδιών ηλικίας 9-12 ετών. Στη εν λόγω λέσχη συντονίστρια είναι η συγγραφέας Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί τη δράση αυτή εθελοντικά για 3η χρονιά. Το ξεκίνημα έγινε μέσα από ευρηματικούς γρίφους όπου τα παιδιά ανακάλυψαν τα βιβλία «Το Σπήλαιο των Πειρατών & Το Αρχοντικό των Λαβυρίνθων» αντίστοιχα από τις εκδόσεις «Susaeta».
Λίγα λόγια για τα βιβλία:
Ο φοβερός πειρατής Μαυρογένης έχει θάψει βαθιά μέσα στη γη ένα σεντούκι με χρυσάφι και εσύ έχεις στα χέρια σου το χάρτη που δείχνει το δρόμο του θησαυρού. Αν αποτύχεις, θα μείνεις παγιδευμένος στο Σπήλαιο για πάντα. Στο Αρχοντικό των Λαβυρίνθων έχει γίνει μία ληστεία και έχουν ζητήσει από σένα να διαλευκάνεις το μυστήριο. Αν αποτύχεις, οι κακοί θα καταφέρουν να ξεφύγουν! Στη συνέχεια η συντονίστρια χώρισε τα παιδιά σε τρεις ομάδες ώστε να εργαστούν συλλογικά. Συνεργάστηκαν άψογα χρησιμοποιώντας αρκετό χιούμορ και έφτασαν στη λύση των γρίφων με τη βοήθεια μαθηματικών πράξεων και σωστών απαντήσεων. Επίσης ταξίδεψαν με τη φαντασία τους αφού έγιναν οι ίδιοι εξερευνητές και πειρατές. Η ομάδα που τελείωσε πρώτη αξιοποίησε τον υπολειπόμενο χρόνο διαβάζοντας ένα μικρό διήγημα με τίτλο “ Η νεράιδα της σιωπής” από το ανθολόγιο της «Εστίας Ρουμλουκιωτών». Στο τέλος της συνάντησης δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 3η Τετάρτη του Δεκεμβρίου που είναι στις 19/12/2018.
Καπάκια με αγάπη
Στο μεταξύ, οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης απέδειξαν την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, καθώς ήδη το πρώτο βαρελάκι συλλογής πλαστικών καπακιών, που τοποθετήθηκε στο χώρο, γέμισε μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από ένα μήνα. Αυτή η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τους εθελοντές του Δήμου με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη, σε συνδυασμό με το μήνυμα της καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης που προσπαθεί να περάσει η Βιβλιοθήκη, που σε ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε τους αναγνώστες της για την ανταπόκριση.