Θεμέλια σε ένα έργο που περίμενε 30 χρόνια!
Σε θερμό κλίμα και με την ευχή να αποτελέσει γρήγορα ένα ακόμα «σπίτι» για τα παιδιά του Ηρακλείου, θεμελιώθηκε η ανέγερση του νέου δημοτικού παιδικού σταθμού του Δήμου, από τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ένα έργο που περίμενε σχεδόν τρεις δεκαετίες για να ξεκινήσει!
Η αποπεράτωση του νέου δημοτικού σταθμού, που κατασκευάζεται στο Παλαιό Ηράκλειο, ανάμεσα στη λεωφόρο Πλαπούτα και την οδό Κωστή Παλαμά, υπολογίζεται μέσα στην επόμενη διετία και αναμένεται να φιλοξενήσει 60 επιπλέον παιδιά της πόλης, που θα προστεθούν στα ήδη 620 που φιλοξενούνται σήμερα στους υπόλοιπους σταθμούς, αποτελώντας μια σημαντική λύση για τους γονείς από τις γειτονιές του Παλαιού Ηρακλείου και των Ηπειρώτικων.
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος επισημαίνει πως η πρώτη απόφαση για την ανέγερση του παιδικού σταθμού ήταν το 1993 και τονίζει την επιμονή της σημερινής δημοτικής αρχής που με την υποστήριξη και της Περιφέρειας προχώρησε τις διαδικασίες με στόχο να κάνει έξι συνολικά τους παιδικούς σταθμούς του.
Τον αγιασμό της θεμελίωσης πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, ενώ την κ. Δούρου συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και οι Ηρακλειώτες περιφερειακοί σύμβουλοι, Άρης Βρούστης και Αιμιλία Τζίβα.
Στο μήνυμά της η Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε: «Σήμερα, πέρα από έναν παιδικό σταθμό, συμβολικά θεμελιώνουμε αυτό που λείπει, αυτό που πρέπει να γίνει η Ελλάδα. Να μην χρειάζεται, δηλαδή, τριάντα χρόνια για να υλοποιηθεί το πλέον αυτονόητο έργο, παρά μόνον, με συνεργασία και σχέδιο, να μπορούμε – όπως κάνουμε τώρα – να φέρουμε εις πέρας δομές που έχει ανάγκη ο πολίτης». Δεσμεύτηκε δε, πως θα βρίσκεται στο πλευρό τόσο της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου όσο και των υπόλοιπων 65 δήμων της Αττικής, καλύπτοντας τις ανάγκες τους. «Θα προστρέχω να μην θεμελιώνω απλά τσιμέντα, αλλά να θεμελιώνω όλα όσα λείπουν από τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, ευχαρίστησε την περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα της χρηματοδότησης του παιδικού σταθμού και πρόσθεσε:
«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ευθύνης. Γιατί, έχουμε την ευθύνη ως δημοτική αρχή το έργο αυτό να το ολοκληρώσουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να το παραδώσουμε στην κοινωνία των συμπολιτών μας. Θέλω να πιστεύω, πως όπως και στα προηγούμενα έργα υποδομών, τα οποία ως δημοτική αρχή αναλάβαμε και διεκπεραιώσαμε με επιτυχία, με οικονομία και στους συμφωνημένους χρόνους, έτσι θα το πράξουμε και αυτή την φορά».