Καλό φαγητό που δεν ακριβοπληρώνεται!
Φαγητό στα Βόρεια Προάστια δεν σημαίνει μόνον ακριβά εστιατόρια. Τοποθετούμε λοιπόν τον πήχη χαμηλά σε ότι αφορά την τιμή και ψηλά σε σπιτική γεύση, και βρίσκουμε ταβερνάκια από την Κηφισιά και την Αγία Παρασκευή έως το Μαρούσι, τα Μελίσσια και το Χαλάνδρι. Ταβερνάκια που που αποδεικνύουν ότι στην εποχή της κρίσης και της ύφεσης η αγορά εστίασης είναι προσιτή και μάς δίνει την ευκαιρία για έξοδο, διατηρώντας την ποιότητα ψηλά!
Κατσαρίνα: Μια αυλίτσα κρυμμένη πίσω από την πολυσύχναστη Λεωφόρο Κηφισιάς, απλώνει τραπεζάκια και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κρεατικών στη σχάρα και στη σούβλα, καθώς και μαγειρευτά ή ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες, από αμπελοντολμάδες και σπανακόπιτα μέχρι γαρδουμπάκια και σταβλίσιες μπριζόλες ή αφράτα μπιφτέκια. Μαζί με το κρασάκι, υπολογίστε περίπου 20 ευρώ κατ’ άτομο.
Κατσαρίνα, Λεωφόρος Κηφισιάς 311 και Π. Τσαλδάρη 43, Κηφισιά, τηλ: 2106254072
Σανέλ: Το Σανέλ μάς καλεί στην πλατεία του Χαλανδρίου για φαγητό σε ατμόσφαιρα παλιού μπακάλικου. Ρετρό ταπετσαρίες, ένα μίνι-οπωροπωλείο για ντεκόρ στο βάθος, ζεστά χρώματα, ελληνική μουσική και πολύ φιλικό σέρβις είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε. Ποντάρετε στην τεράστια ποικιλία κρεατικών δύο ατόμων (που στην ουσία χορταίνει… τέσσερις) και μη χάσετε τις υπέροχες τηγανητές πατάτες με κιμά και τριμμένη φέτα, πιάτο που αξίζει από μόνο του. Μαζί με μπυρίτσα ή κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20 ευρώ κατ’ άτομο.
Σανέλ, Πλατεία Ελευθερωτών (Αγίου Νικολάου), Χαλάνδρι, τηλ: 2106826871
Κίτσουλας: Ένα κλασικότατο μαγειρείο, από εκείνο με την απλή και απέριττη διακόσμηση και τη μυρωδιά από σπιτική κουζίνα, μάς σερβίρει εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι, σπιτικές πίτες, κεφτεδάκια, αρνάκι φρικασέ, στιφάδο, μπριζόλες και όλα αυτά συνοδευμένα με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές, κομμένες στο χέρι και περιχυμένες με λαχταριστή σάλτσα. Υπολογίστε περί τα 12-15 ευρώ κατ’ άτομο μαζί με χύμα κρασί.
Κίτσουλας, Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ: 2106814798
Κόκκαλης: Αν ο δρόμος σάς φέρει ως τη Σταμάτα, ο Κόκκαλης είναι η εγγυημένη σας επιλογή για καλό κρέας. Καλοψημένη σχάρα, εξαίσια παϊδάκια, και λαχταριστά ορεκτικά σε περιβάλλον «εξοχικής ταβέρνας» θα σας στοιχίσουν περί τα 20 ευρώ κατ’ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα μαζί με κρασί.
Κόκκαλης, 25ης Μαρτίου 3, Σταμάτα, τηλ.: 210 6218015
Ψαράκια και θαλασσινά: Στεγάζονται σε ένα γοητευτικό νεοκλασικό που έχει μεταμορφωθεί σε ζεστό και σπιτικό ψαρομεζεδοπωλείο. Ξεκινήστε με τα ζεστά ορεκτικά από τον δίσκο που καταφθάνει με την άφιξή σας, δοκιμάστε την υπέροχη ψαρόσουπα και συνεχίστε με ψαράκια στη σχάρα ή στο τηγάνι. Μαζί με τσίπουρο, υπολογίστε περί τα 15 ευρώ κατ’ άτομο (ή περισσότερο αν επιλέξετε πιο «απαιτητικά» πιάτα όπως ο σολομός ή η γαριδομακαρονάδα). Εξαιρετικά τα σκορδάτα μύδια… μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε!
Ψαράκια & Θαλασσινά, Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 685 5932
Το Αρχοντικό: Η μοντέρνα ρετρό αισθητική συναντά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε έναν από τους ωραιότερους χώρους στο Μαρούσι. Ρεβιθάδες, γεμιστά,σουτζουκάκια, κοτόπουλο με φουρνιστές πατάτες ή χυλοπίτες, χοιρινό στάμνας, παστίτσιο και ρολό κιμά είναι μερικές από τις συνταγές που δεν θα σας κοστίσουν πάνω από 15 ευρώ κατ’ άτομο μαζί με σαλάτα, ορεκτικό και κρασί. Το βραδινό μενού ξεστρατίζει ελαφρώς προς τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, με το κόστος να κυμαίνεται λίγο πάνω από 20 ευρώ κατ’ άτομο.
Το Αρχοντικό, Λεωφόρος Κηφισιάς 70 και Πάρνωνος, Μαρούσι τηλ: 2106120808
Μπακαλοταβέρνα: Τζάκι στο ισόγειο, ρεμπέτικα στα ηχεία, ξύλινα τραπεζάκια στην αυλή και την ταράτσα, μαυροπίνακας και κατάλογοι γραμμένοι στο χέρι: Η Μπακαλοταβέρνα τιμά το όνομά της με το σκηνικό, αλλά και με την ουσία. Σερβίρει μεζέδες, με πρώτες ύλες από παραγωγούς ανά την Ελλάδα, από κρητική στάκα και φέτα Καλαβρύτων, μέχρι γουρουνόπουλο και μεσσηνιακή σφέλλα ή παραδοσιακή μελιτζάνα γιαουρτλού σε πήλινο. Συνδυάστε με τσίπουρο και υπολογίστε περί τα 10-15 ευρώ κατ’ άτομο.
Μπακαλοταβέρνα, Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ: 21 3025 8011
Βλάχος: Ο Βλάχος σερβίρει τον «βασιλιά» των κρεατομεζέδων σε μερίδες των τριών μαζί με μπόλικες τηγανητές πατάτες, ή των τεσσάρων άνευ πατάτας. Ξεφουρνίζει επίσης λαχταριστές ηπειρώτικες πίτες – μη χάσετε τη χορτόπιτα ή την τυρόπιτα. Μαζί με τα τυπικά ορεκτικά και χύμα ημίγλυκο κρασί, υπολογίστε περί τα 15 ευρώ κατ’ άτομο.
Βλάχος, Καραμανλή 1 και 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ: 2106130672