Επίπονη και χρονοβόρα αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης, αφού ακόμη και η περαίωση μιας «τυπικής», σύμφωνα με τη διοίκηση, διαδικασίας, απασχόλησε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (5/10) για πολύ ώρα.
Ο τίτλος του θέματος ήταν «Διαβίβαση της μελέτης «Αναθεώρηση και επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Νέας Ερυθραίας» στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ)». Σύμφωνα με τον ειδικό συνεργάτη της δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη, Ευθύμιο Μπακογιάννη, ο ΟΡΣΑ ζήτησε από τον Δήμο να του δώσει τα τελικά σχέδια, το κείμενο της μελέτης που κατέθεσε ο μελετητής, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που τροποποιούν την αρχική μελέτη, καθώς και ένα χάρτη στον οποίο να αποτυπώνονται οι τελικές χρήσεις, όπως έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ.
Τη δυσπιστία τους ως προς την εν λόγω διαδικασία, ωστόσο, εξέφρασαν από την πλευρά τους, η επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΝΕΑ Κατερίνα Μουστάκη, ο επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Τσαγκάρης και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Τζήκας.
Μάλιστα, στα ύψη έφτασαν οι τόνοι, όταν η κ. Μουστάκη «εντόπισε» στον χάρτη το νέο δημαρχείο στην περιοχή των Μικρασιατών, ενώ σύμφωνα με τους προαναφερθέντες, δεν υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για κάτι τέτοιο. Η δήμαρχος αρχικά επέμεινε ότι υπάρχει, αλλά στη συνέχεια δήλωσε ότι «θα το ερευνήσουμε και πιθανότατα να έχει γίνει λάθος».
Νωρίτερα, τέθηκε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της τοποθέτησης ανυψωτικού μηχανισμού για ΑμΕΑ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, παρουσία του διευθυντή, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του ενδιαφερόμενου γονέα. Η δήμαρχος παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που δεν είχε προβλεφθεί προσβασιμότητα στο σχολείο ως σήμερα, αλλά υποσχέθηκε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα επιλύσουν το θέμα άμεσα.
Τόσο η κ. Μουστάκη όσο και ο κ. Τζήκας ζήτησαν να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του έργου, αλλά δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση.
Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόσληψη 30 ατόμων με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε διάφορες ειδικότητες, πράξη την οποία αποδοκίμασε έντονα μέρος της μειοψηφίας, επειδή επικυρώνει «ένα καθεστώς ομηρίας νέων ανθρώπων που λαμβάνουν μόνο 500 ευρώ».
Αναλυτικό ρεπορτάζ στις έντυπες εκδόσεις της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ.
Αμάλθεια Καραλή