Διαπαραταξιακή επιτροπή για τη διαπραγμάτευση αγοράς οικοπέδου δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης συστήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σκοπός της επιτροπής είναι να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην αγορά του.
Το οικόπεδο έχει έκταση περίπου τέσσερα στρέμματα και βρίσκεται κοντά στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο. Ο Δήμος σχεδιάζει τη δημιουργία σε αυτό αθλητικού πάρκου, με σκοπό να αποτελέσει την «καρδιά» του αθλητισμού στην πόλη. Στο αθλητικό πάρκο θα «καλλιεργούνται» πολλά αθλήματα για τους πολίτες κάθε ηλικίας.
Πρόεδρος της προαναφερόμενης επιτροπής είναι ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μαρκουλάκης, ενώ μέλη της είναι ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Πανταζής, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ Γιάννης Βογιατζάκης και οι δύο διευθυντές του Δήμου, Οικονομικών και Διοικητικών Βασίλης Εξαρχόπουλος και Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Φραγκούλης.
Η πρόεδρος του Α.Ο. για τον αθλητισμό
Η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Γαντζία, μιλώντας στην «Α» για το πάρκο, ανέφερε: «Το πάρκο πρόκειται να αποτελέσει την “κυψέλη” του αθλητισμού και της αναψυχής στην πόλη μας. Θα ανήκει σε όλους, καθώς θα περιλαμβάνει αθλήματα για κάθε ηλικία… Το έργο της επιτροπής είναι σημαντικό, καθώς οι εναπομείναντες χώροι στην πόλη μας δεν είναι πολλοί».
Όσον αφορά στα αθλήματα που θα πραγματοποιούνται, αυτά δεν έχουν οριστεί ακόμη, επειδή αναμένεται η πρόταση των ειδικών σχετικά με την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.
Σε ερώτηση της «Α» σχετικά με το ποια είναι τα αθλήματα που θα ήταν καλό να αναπτυχθούν περισσότερο στην πόλη, η κ. Γαντζία απαντά ότι «θα ήταν χρήσιμο οι δημότες να γνωρίσουν και νέα αθλήματα που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Πεύκη».
Σύμφωνα με την κ. Γαντζία, οι αθλητικές υποδομές στην πόλη είναι ελάχιστες και γι’ αυτό «κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση δίνει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα άτομα να γυμναστούν».