«Το ότι η λειτουργία της πόλης μας έχει αφεθεί στην τύχη είναι κάτι που το διαπιστώνετε όλοι εύκολα και σε καθημερινή βάση. Ακόμα και μερικά απλά ζητήματα …φωνάζουν για τη συστηματική εγκατάλειψη και για την πλήρη αδιαφορία της διοίκησης του δήμου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και συνεχίζει:
Η ανευθυνότητα των υπευθύνων συνεχίζεται…
Δυο πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Ειρήνης, στον πιο κεντρικό δρόμο της Πεύκης, δείχνουν το …μεγαλείο αυτής της δημοτικής αρχής. Και την ανευθυνότητα τόσο του δημάρχου Α. Μαυρίδη όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου Ε. Παπανικολάου.
Στη γωνία Λ. Ειρήνης και Κουντουριώτη, λειτουργούσε κάποτε ένα υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας. Όμως κάποια στιγμή η Τράπεζα πουλήθηκε και φυσικά το υποκατάστημα έκλεισε. Οι υπάλληλοι μάζεψαν όλα τα υπάρχοντα και παρέδωσαν το κτίριο.
Δεν πείραξαν, γιατί δεν είχαν αρμοδιότητα, τις δυο πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απαγόρευση της στάθμευσης. Τι γράφουν (γιατί ναι είναι ακόμα εκεί) αυτές οι απαγορευτικές πινακίδες;
«ΠΛΗΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ATEBANK ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ». Με λίγα λόγια απαγορεύεται ακόμα και η στάση εκτός από τα αυτοκίνητα της χρηματαποστολής. Η τράπεζα πουλήθηκε και το υποκατάστημα έκλεισε πριν από 3-4 χρόνια, αλλά κανένας από τη δημοτική αρχή δεν έδωσε εντολή να αφαιρεθούν οι πινακίδες. Και φθάσαμε στο σημείο να βλέπουμε αρκετές φορές τους οδηγούς να ακολουθούν την υπόδειξη των πινακίδων και δεν παρκάρουν, προφανώς για να μην εμποδίσουν το έργο των ανύπαρκτων χρηματαποστολών.
«Δεν περπατούν την πόλη…»
Δυστυχώς αυτή τη γελοία κατάσταση δεν φρόντισε κανένας να την ξεκαθαρίσει. Ούτε ο προηγούμενος δήμαρχος (Δ. Φωκιανός), όταν δημιουργήθηκε το θέμα, ούτε πολύ περισσότερο ο σημερινός. Γιατί απλούστατα κανένας τους δεν περπατούσε (και δεν περπατάει) στην πόλη για να γνωρίζει τι συμβαίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ε. Παπανικολάου.
Αυτές τις ημέρες το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στην επικαιρότητα γιατί το κτίριο το νοίκιασε μεγάλη εταιρία που εμπορεύεται συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικά είδη. Οι πελάτες και οι περαστικοί εξακολουθούν να βλέπουν έξω τις δυο απαγορευτικές πινακίδες που… απαγορεύουν τη στάθμευση και προστατεύουν τις θέσεις για τις χρηματαποστολές της Αγροτικής Τράπεζας, που δεν θα έλθουν ποτέ. Ιστορίες για γέλια ή για κλάματα;