Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πιστοποίησης της παιδικής χαράς στο Άλσος Βαρβαρέσου και τίθεται πλέον σε λειτουργία με τα πλήρη πιστοποιητικά καταλληλότητας, βάσει των νέων προδιαγραφών που απαιτούνται.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, μετά από συντονισμένες ενέργειες, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η παιδική χαρά στο άλσος Βαρβαρέσου, όπως και αρκετές πλέον παιδικές χαρές του δήμου, να λειτουργούν με τρόπο ασφαλή για τα παιδιά. Για τον κ. Μαυρίδη, όπως έχει δηλώσει και παλιότερα, μοναδικό μέλημα του είναι, να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των παιδιών.
Η παιδική χαρά στο Άλσος Βαρβαρέσου αποκτά και αυτή το σήμα καταλληλότητας καθώς έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακατασκευή της, έχει βελτιωθεί ο υπάρχον εξοπλισμός με νέα πιστοποιημένα όργανα, έχει τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας, νέα βρύση και περίφραξη που τηρεί τις προδιαγραφές.
Το ωράριο λειτουργίας
Έτσι τίθεται πλέον σε λειτουργία και το ωράριο λειτουργίας της ορίζεται ως εξής:
– Κατά το χειμώνα (από 1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου) 08:00-9:00 έως 20:30- 21:00
– Κατά το Καλοκαίρι (από 1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου): 08:00-9:00 έως 22:00- 22:30
Τι πρέπει να προσέχουμε στην παιδική χαρά!
Η παιδική χαρά είναι ο τόπος που το παιδί μας τρελαίνεται! Του αρέσει να ανεβαίνει σε όλα τα παιχνίδια και να συναναστρέφεται με παιδιά της ηλικίας του. Η βόλτα στο μέρος αυτό μπορεί να εγκυμονεί κάποιες φορές κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Για αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί στην επιλογή της παιδικής χαράς καθώς θα πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές. Να έχει άδεια λειτουργίας, τα μηχανήματα να συντηρούνται συχνά και ο τόπος να ενδείκνυται για μικρό παιδί.
Στον χώρο αυτό τα μάτια σας θα είναι δεκατέσσερα. Προσέξτε να μην ανεβεί σε πολύ ψηλές κατασκευές χωρίς την επίβλεψή σας. Φροντίστε να του μάθετε να μην τρέχει μπροστά ή πίσω από τις κούνιες γιατί το ατύχημα για να συμβεί χρειάζεται μόνο μερικά δευτερόλεπτα.
Αν στις τσουλήθρες υπάρχει πολυκοσμία καλό είναι να μην το αφήσετε να κάνει. Το ένα παιδί σπρώχνει άθελά του το άλλο με αποτέλεσμα να χτυπάνε.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι προτού πάτε μαζί με το αγγελούδι σας στην παιδική χαρά ή στον παιδότοπο, να του εξηγήσετε ότι μπορεί να κάνει όποιο παιχνίδι θέλει, αρκεί να μην είναι πάρα πολύ ζωηρό και να μην προκαλεί άλλα παιδάκια.
Τι κάνουμε όταν ένα παιδί δεν θέλει να φύγει από την παιδική χαρά!
Τι κάνετε όταν το πιτσιρίκι σας αρνείται να κατέβει από την κούνια για να φύγετε; Κάθε φορά που πρέπει να αναχωρήσετε, έρχεστε αντιμέτωποι με την πεισματική άρνηση του παιδιού να φύγει. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι κάθε μικρό παιδί δυσκολεύεται να φύγει από κάπου όταν περνάει καλά.
Το παιδί σας βρίσκεται σε συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης, όπου θέλει το ίδιο να αποφασίζει για τις δραστηριότητές του και το ίδιο να τις εκτελεί. Επίσης, η ενεργητικότητά του, η ανάγκη του, δηλαδή για κίνηση και εξερεύνηση του περιβάλλοντος, είναι τόσο μεγάλη ώστε επιβάλλεται να ικανοποιείται. Η παιδική χαρά είναι τόπος κατάλληλος για τη διοχέτευση της δραστηριότητας των παιδιών ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έλλειψης άλλων χώρων. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα πρόγραμμα όπου θα αποφασίζετε μαζί με το παιδί ποιες μέρες και ώρες θα πηγαίνετε στην παιδική χαρά.
Έτσι θα θέσετε κάποια όρια, τα οποία σταδιακά θα μάθει να τηρεί. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι καλό είναι να αποφεύγετε να λέτε στο παιδί ξαφνικά ότι πρέπει να φύγετε, ούτε όμως να επαναλαμβάνετε συνέχεια ότι πρέπει να φύγετε χωρίς ποτέ να το κάνετε. Προειδοποιήστε το μία φορά ότι σε λίγο θα φύγετε δίνοντάς του την ευκαιρία να προετοιμαστεί και μετά από λίγο αναχωρήσετε, δείχνοντας αποφασιστικότητα αλλά και ψυχραιμία ακόμα κι αν το παιδί βάλει τα κλάματα.
Αν αθετεί όσα συμφωνήσατε, θα δέχεται μια συνέπεια που θα έχετε ορίσει μαζί. Καλό είναι πάντως την αναχώρησή σας να τη διαδέχεται κάτι ευχάριστο, π.χ. μια λιχουδιά ή μια ταινία στο DVD που θα έχετε συμφωνήσει, αφού φύγετε από την παιδική χαρά.