Αντιπροσωπεία των δύο Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αμαρουσίου (Ανατολικού και Δυτικού), συνoδευόμενη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. του Βόρειου Τομέα Κώστα Ζαχαριάδη, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Δήμου.
Αρχικά η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο οχημάτων του Δήμου. Ακολούθησε η συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο παλιό αμαξοστάσιο, όπου ετέθησαν από τους εργαζόμενους τα χρόνια προβλήματα του Δήμου και των ιδίων.
Οι επαφές με τους εργαζόμενους του Δήμου έκλεισαν με την συνάντηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενημέρωσε τους εργαζομένους για τα αντιλαϊκά και αντιεργατικά νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», με στόχο «να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να προωθηθεί η κοινή δράση εναντίον των κυβερνητικών σχεδιασμών».
Ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στους εργαζόμενους για τα δύο μεγάλα κοινωνικά προβλήματα με τα οποία ξεκινά ο Ιούνιος 2021.
Το πρώτο είναι οι πλειστηριασμοί στους οποίους, όπως ανέφερε, «πτωχεύει, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο η επιχείρηση, μικρή ή μεσαία, αν έχει πάρει δάνειο ή έχει οφειλές στο κράτος, αλλά και το φυσικό πρόσωπο, με ολοκληρωτική απώλεια της κινητής και ακίνητης περιουσίας».
Το δεύτερο είναι το προς εισαγωγή στην ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «καταργεί με νόμο το 8ωρο και κάθε επί της ουσίας έλεγχο του εργοδότη, αφού διαλύει το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να κάνει τροποποιητική δήλωση εκ των υστέρων, εάν μηνυθεί για παράβαση ωραρίου, καθώς επίσης και για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, με μείωση της αποζημίωσης και χωρίς καμία υποχρέωση για επαναπρόσληψη, εάν ο εργαζόμενος δικαιωθεί στο δικαστήριο».
Τόνισε, επίσης, ότι με αντικατάσταση των συλλογικών συμβάσεων με ατομικές «διαλύεται κάθε έννοια διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία» και πρόσθεσε: «Το δε επιχείρημα ότι οι δύο κοινωνικοί εταίροι είναι ισότιμοι διαπραγματευτές, μάλλον θυμίζει ανέκδοτο με μαύρο χιούμορ».
Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι «ο μόνος τρόπος για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι η κατάργησή του στην πράξη (αφού στη βουλή υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία) με την κινητοποίηση των ίδιων των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας και τους συλλογικούς τους αγώνες».
Διαβάστε: Δήμος Αμαρουσίου: Εγκρίθηκε σε «στενό κύκλο» το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων