Μετά την πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για την εκκίνηση του πρωταθλήματος και για ένα σερί εβδομάδων με διπλές υποχρεώσεις. Ο προπονητής Νίκος Βετούλας και οι παίκτες του είναι συνειδητοποιημένοι πως έχουν μπροστά τους μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και δηλώνουν έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν.
Από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και ο αρχηγός, Ορφέας Στασινός, ο οποίος έχασε τα δυο ματς με την Peja, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δηλαδή να αγωνιστεί με την ομάδα που υπηρετεί από τις ακαδημίες μέχρι και την ανδρική ομάδα και στην Ευρώπη.
Τόσο ο προπονητής Νίκος Βετούλας, όσο και οι παίκτες του κρατάνε χαμηλούς τόνους ενόψει μιας σεζόν γεμάτης από προσδοκίες. Μέσα σε όλα το πρόγραμμα παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, αφού το Μαρούσι ξεκινάει την Stoiximan GBL με τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου (18.00) με τον Προμηθέα Πάτρας για να ακολουθήσουν τα ματς με Κολοσσό Ρόδου και ΠΑΟΚ.
Χ. Γιαννόπουλος: «Πίστη και βελτίωση»
Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος προέρχεται από την εντυπωσιακή εμφάνιση του δεύτερου ματς με τους Κοσοβάρους στην οποία πέτυχε 7 από τα 9 (!) τρίποντα που επιχείρησε.
«Ήδη παίξαμε δυο ματς που θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε για την ενδιαφέρουσα σεζόν που έχουμε μπροστά μας. Μπορεί να πετύχαμε δυο νίκες και να προκριθήκαμε σχετικά εύκολα, πετυχαίνοντας το στόχο μας, ωστόσο είδαμε και ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι φίλοι μας θα είναι δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε να επιβεβαιώσουμε την πρόοδό μας σε σχέση με την χρονιά που είχε χαρακτήρα προσαρμογής όλου του κλαμπ στις απαιτήσεις της Α1» τόνισε ο έμπειρος παίκτης.
To πρόγραμμα του.. ευρωπαϊκού Γολγοθά
Μετά την άνετη πρόκριση επί της Peja σε δυο νικηφόρα ματς που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά ( 98-75 το πρώτο ματς, 106-81 το δεύτερο) το Μαρούσι ετοιμάζεται να επιστρέψει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 15 χρόνια αντιμετωπίζοντας τη Νόρκεπινγκ (Σουηδία), τη Σαρλερουά (Βέλγιο) και τη Σαμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), με στόχο την πρώτη θέση για την απευθείας πρόκριση στον δεύτερο γύρο (TOP-16 με νέο όμιλο) ή μία από τις έξι καλύτερες δεύτερες.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Αμαρουσίου στην φάση των ομίλων του FIBA EUrope Cup
Μαρούσι – Νόρκεπινγκ (9/10, 20:30)
Σαμπάζ – Μαρούσι (16/10, 18:00)
Σαρλερουά – Μαρούσι (23/10, 21:30)
Νόρκεπινγκ – Μαρούσι(30/10, 20:00)
Μαρούσι – Σαμπάχ (6/11, 20:30)
Μαρούσι – Σαρλερουά (13/11, 20:30)