Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι το Μαρούσι εξασφάλισε την πρόκρισή του στην τελική 4άδα των πλέι οφ για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερότητα και τις γερές βάσεις πάνω στις οποίες έχει χτιστεί και δουλεύει αυτή η ομάδα. Ήταν και η εκπληκτική της πορεία, που σφραγίστηκε με μια «εκκωφαντική» πρόκριση σε βάρος του Πανελληνίου, μέσα στην Κυψέλη.
Όπως ήταν φυσικό η εικόνα της ενθουσίασε τη διοίκηση και τους οπαδούς της ομάδας. Ο πρόεδρος της ομάδας, Άρης Βωβός, μετέφερε στους παίκτες και το προπονητικό τιμ και τα συγχαρητήριά του, αλλά και τις ευχαριστίες «για τις χαρές που μας δίνετε, αλλά και για τον χαρακτήρα που δείχνετε. Κάθε χρόνο βρίσκετε τον τρόπο να μας εκπλήσσετε» ήταν τα λόγια του.
Το μήνυμα του προέδρου μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Αλεξανδρής που τους μίλησε στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι: «Σας αγαπάμε κάθε μέρα και περισσότερο. Δουλεύετε και κάθε τι που πετυχαίνετε το αξίζετε με το παραπάνω. Μας δείχνετε ότι μπορούμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερα για τη συνέχεια των πλέι οφ» τους είπε.
Από την άλλη, ο Σούλης Μαρκόπουλος, θέλοντας να τους επιβραβεύσει για την προσπάθειά τους και για να τους βοηθήσει να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της ημιτελικής σειράς με τον Ολυμπιακό, τους έδωσε ρεπό μέχρι την Κυριακή.
Από την Κυριακή το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ταξίδεψε στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει το «Final 4» και να έχει μια πιο σαφή εικόνα των «ερυθρολεύκων».
Με δεδομένο ότι η ομάδα ήδη πέτυχε το βασικό της στόχο, από εδώ και πέρα θα παίξει χωρίς πίεση για να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική, προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν κι έτσι από εδώ και πέρα ισχύει αυτό που δήλωσε και ο Κώστας Καϊμακόγλου: «Θέλουμε να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, με όπλο τη σταθερότητα που δείχνουμε τα τελευταία χρόνια και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει. Δεν βάζουμε όρια, αλλά κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και όπου βγει».