Την πιο συγκλονιστική νίκη της χρονιάς πανηγύρισε η Νίκη Αμαρουσίου, καθώς η ομάδα των βορείων , μετά από ένα ντέρμπ «θρίλερ»… ακατάλληλο για καρδιακούς, επικράτησε του ΟΦΗ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με 80-79, στην πρεμιέρα του β’ γύρου!
Για τρίτο σερί ματς, οι παίκτες της Νίκης μπήκαν πιο δυνατά και δημιούργησαν από νωρίς ικανοποιητικό προβάδισμα. Ωστόσο, γρήγορα η κρητική ομάδα ισορρόπησε το ματς και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Νίκη να είναι μπροστά με 26-22. Κάπως έτσι κύλησε σχεδόν όλο το παιχνίδι, με την Νίκη να διατηρεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης μικρό προβάδισμα, αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και τον ΟΦΗ να βρίσκεται διαρκώς κοντά, σε απόσταση αναπνοής.
Έτσι, το μεγάλο -όπως εξελίχθηκε- ντέρμπι έφτασε στην “κόψη του ξυραφιού”, με το τελευταίο λεπτό να εξελίσσεται σε… θρίλερ και να “σπάνε” καρδιές! Ο ΟΦΗ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 39′ με ένα πόντο, όμως στα 47” πριν από το τέλος ο Κώστας Κοροπούλης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Νίκη με γκολ-φάουλ! Βέβαια, ο αγώνας έμελλε να έχει ακόμη αρκετές συγκινήσεις, αφού οι Κρητικοί πήραν ξανά το προβάδισμα με 78-79 στα 11” για το τέλος έπειτα από όμορφα εκτελεσμένη επίθεση και καλάθι του Μουλά από κοντά.
Ωστόσο, και πάλι η Νίκη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη… Στην τελευταία επίθεση της ομάδας , ο Κοντογιάννης διείσδυσε και τροφοδότησε τον Οικονόμου, ο οποίος κέρδισε το φάουλ και τη δυνατότητα να εκτελέσει δύο ελεύθερες βολές, για να βάλει ξανά μπροστά την Νίκη! Ο σέντερ της Νίκης, πάντως, δεν βρήκε στόχο αστοχώντας και στις δύο, αλλά μετά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ απ’ τη δεύτερη βολή η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κοροπούλη, ο οποίος “σαν από μηχανής θεός” εκτέλεσε για δύο από το ύψος των βολών και με buzzer beater “έγραψε” το τελικό 80-79, αφού στα εναπομείναντα 3” ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από το κέντρο, με τους παίκτες της Νίκης να γίνονται ένα “κουβάρι”, κάτω από τους έντονους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας.
Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την Νίκη Αμαρουσίου, με τον κόουτς Παλαιοχωρίτη να πετυχαίνει μέχρι στιγμής το απόλυτο στον πάγκο της ομάδας.
Επόμενος σταθμός για την Νίκη, το εκτός έδρας παιχνίδι στη Νάξο, την επόμενη Κυριακή (5/2), με αντίπαλο τον Πανναξιακό.
Δεκάλεπτα: 26-22, 46-44, 63-62, 80-79
Διαιτητές: Νάστος, Ρίζος
Νίκη Αμαρουσίου (Παλαιοχωρίτης): Κοροπούλης 11, Οικονόμου 18 (1), Κοντογιάννης 22 (1), Σιμιτζής 2, Τσέκενης Γ., Σκούταρης 12 (2), Τσέκενης Α. 5 (1), Χοτζαλάρι 7 (1), Αγγέλης 2, Σιδέρης 1.
ΟΦΗ (Κόκκινος): Μητρόπαπας 6, Κριθινάκης 15 (3), Μαϊστρέλης, Ξενάκης 15 (1), Μπούμπαρης 2, Καρλάφτης 3, Αγαπιάδης 8, Πρωτογεράκης 1, Κυρίτση 8, Μουλάς 21 (2).