Δ. Κλαπάκης:
«Μη νόμιμος ο Προϋπολογισμός»
Για τον συνδυασμό ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, ο Δάμων Κλαπάκης αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό σχολιάζοντας ότι «δίνει προτεραιότητα και πάλι στις μη υποχρεωτικές δαπάνες σε βάρος των υποχρεωτικών που πρέπει να προηγούνται», προειδοποιώντας ότι «θα “πατήσουμε” πάνω ακριβώς στις σχετικές προβλέψεις της νομοθεσίας για να αμφισβητήσουμε αυτόν τον Προϋπολογισμό». Και πρόσθεσε: «Έτσι ξοδεύονταν τα χρήματα τα περασμένα χρόνια κι αν αυτό συνεχιστεί και φέτος, εμείς θα αναγκαστούμε να κάνουμε προσφυγή στα αρμόδια όργανα. Δυστυχώς, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που τα θέματα εγκρίνονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αυτή είναι και η μοναδική λύση που μπορούμε να ακολουθήσουμε».
Δ. Πολυχρονιάδης:
«Ελεύθερη πτώση προς χρεοκοπία – ιδιώτες»
Τέλος, ο εκπρόσωπος των ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δημήτρης Πολυχρονιάδης έκανε λόγο για «προϋπολογισμό ελεύθερης πτώσης, με προσγείωση του Δήμου στην χρεοκοπία – ιδιωτικοποίηση», χαρακτηρίζοντάς τον ως «εικονικό, πλήρως αναξιόπιστο, βαθιά αντιλαϊκό, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών». Προέβλεψε, εξάλλου, και από την πλευρά του, ότι «ο ισοσκελισμός του Προϋπολογισμού ανά τρίμηνο είναι βέβαιο ότι θα μεταφέρει κι άλλα βάρη στους δημότες με νέα δημοτικά τέλη, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξουν νέες απολύσεις και θα εξαφανιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των ΟΤΑ» και πρόσθεσε: «Η διοίκηση είναι πλήρως προσδεμένη στο άρμα της κυβερνητικής, μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής, υπέρ του κεφαλαίου και σήμερα το είπε ξεκάθαρα στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος».
«Κάνετε άχρηστα έργα εις βάρος των υποδομών»
Αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, ο κ. Πολυχρονιάδης, αφού το χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» και «κομμένο και ραμμένο πάνω στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου και προϊόν της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής», πρόσθεσε απευθυνόμενος στην διοίκηση: «Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι θα κάνετε έργα, τη στιγμή που υπάρχει δραματική έλλειψη έργων υποδομής στην πόλη. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο δίκτυο ομβρίων, δεν έχουν χτιστεί νέα σχολεία, δεν έχουν διαμορφωθεί οι δρόμοι γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα κι εσείς μας μιλάτε για άχρηστα έργα όπως η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου και των γειτονιών, τη στιγμή που πλημμυρίζουν ολόκληρες γειτονιές όταν βρέχει».
Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, με αρνητικές όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας.






































































































