Σκληραίνει ακόμη περισσότερο την στάση του απέναντι στην διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών ο Δήμος Αμαρουσίου, ζητώντας με εξώδικο την ματαίωση της εκδήλωσης «People Run».
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμαρουσίου δια του αν. δημάρχου και αντιδημάρχου Σπύρου Σταθούλη καλεί το ΙΓΕ
«να ματαιώσει τη φιέστα “People Run” στο Κτήμα Συγγρού, που παραβιάζει τους όρους της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού και αντιβαίνει τους σκοπούς του κληροδοτήματος» και ζητεί την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού
Στο εξώδικο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η συγκεκριμένη “φιέστα» παραβιάζει τους όρους της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού, αντιβαίνει τους σκοπούς του κληροδοτήματος σε ότι αφορά στη δραστηριότητα που οφείλει να αναπτύσσει το ΙΓΕ και στη χρήση του Κτήματος Συγγρού, την οποία οφείλει να κάνει».
Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει προς τη διοίκηση του ΙΓΕ «ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στο εξής να ενεργεί εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος και να μετατρέψει το μοναδικού φυσικού κάλλους Δάσος Συγγρού σε κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα» και την καλεί «να ματαιώσει την ως άνω εκδήλωση και να μην προβεί στο μέλλον σε ανάλογες άσχετες με τους σκοπούς του ΙΓΕ και του Κληροδοτήματος και τους όρους της διαθήκης δραστηριότητες».
Καλεί επίσης τη διοίκηση του Ινστιτούτου «να ασχοληθεί άμεσα με τα φλέγοντα ζητήματα που πολλάκις της έχουν τεθεί και τα οποία γνωρίζει πολύ καλά και για τα οποία ουδέν πράττει».