Ο Δήμος Πεύκης εργάζεται, όπως ο ίδιος λέει, “με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα” προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τους δημότες της Πεύκης που μένουν στη Βύρωνος και μόνο γι’ αυτούς…
Αλλά, όπως παραδέχεται και αναγνωρίζει, “η Βύρωνος είναι ένας διαδημοτικός δρόμος και γι’ αυτό συνεργάζεται στενά με τον Δήμο Αμαρουσίου”, αδιαφορώντας όμως για τους κατοίκους του Αμαρουσίου που μένουν από την άλλη πλευρά της οδού Βύρωνος και για τους υπόλοιπους κατοίκους του Ψαλιδίου.
Και αφού “από τώρα και πέρα έχουν στα χέρια τους τη βούληση των συμπολιτών τους”, ας μας πουν γιατί αγνοούν τη βούληση αφενός των άλλων μισών που ψήφισαν και απέρριψαν την 4η λύση, γιατί προφανώς είδαν το ανέφικτο και άδικο της επιλεγείσας λύσης και αφετέρου των κατοίκων του Ψαλιδίου.
Προκαλεί πραγματικά εντύπωση ότι δεν προτάθηκε καμία λύση μονοδρόμησης της οδού Βύρωνος, με χρήση δρόμων της Πεύκης για την αντιδρόμηση. Δηλαδή άλλοι δήμοι γειτονικοί, που έχουν μερίδιο των αυτοκινήτων που εμπλέκονται στην κίνηση, μένουν αλώβητοι από το κυκλοφοριακό φορτίο και όλη η κίνηση φορτώνεται σταθερά στο Μαρούσι.
Να υπενθυμίσουμε ότι η οδός Βύρωνος ήταν μονόδρομος, με αντιδρόμηση την οδό Δωδεκανήσου. Ο Δήμος Πεύκης τη μετέτρεψε σε διπλής κυκλοφορίας, αλλάζοντας την κυκλοφορία της οδού Δωδεκανήσου και “σπρώχνοντας” την κίνηση νότια προς το Μαρούσι.
Να θυμίσουμε ακόμα ότι ο Δήμος Πεύκης συνεχίζει να κρατά κλειστούς τους δρόμους Μεσολογγίου, Χίου ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
Έχουμε επίσης τονίσει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ τη διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας ενός δρόμου με πλάτος μέχρι και 16 μέτρα (Βύρωνος) ΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ του Ψαλιδίου (Β. Παράδρομος Αττικής οδού – Α. Παπανδρέου).
Η οδός Α. Παπανδρέου είναι ήδη υπέρμετρα επιβαρυμένη από την κίνηση των αυτοκινήτων του σταθμού Νερατζιώτισσα, του Μall, του Υπουργείου Παιδείας κ.λπ., χρήσεις που εγκαταστάθηκαν σε περιοχή αμιγούς κατοικίας ερήμην των κατοίκων της περιοχής, καταστρέφοντας βίαια το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής.
Οι κάτοικοι της οδού Α. Παπανδρέου έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους και τώρα περισσότερο από άλλοτε είναι η ώρα να ληφθούν μέτρα προστασίας.
Άμεσα πρέπει να μετατραπεί ο δρόμος σε ήπιας κυκλοφορίας, να φαρδύνουν τα πεζοδρόμια από την πλευρά που είναι τα σπίτια, να γίνει μεγάλη φύτευση με αειθαλή δένδρα και να εφαρμοστεί ελεγχόμενη στάθμευση.
Αυτά τα μέτρα θα κατοχυρώσουν την ήπια χρήση του δρόμου και θα ανακουφίσουν τους κατοίκους από τα αποτελέσματα της καταστροφικής επέλασης των αυτοκινήτων.
Μετά τη βάρβαρη επέλαση των υπερτοπικών χρήσεων (ιδιωτικών και κρατικών συμφερόντων), και οι γειτονικοί Δήμοι βρήκαν ευκαιρία να ξεφορτωθούν ότι δεν τους αρέσει πάνω στους κατοίκους του Ψαλιδίου.
Ο Δήμος Ηρακλείου αποθέτει τα σκουπίδια του στο Ψαλίδι και ο Δήμος Πεύκης τη δυσάρεστη κυκλοφορία του στο Ψαλίδι. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιβάρυνσης περαιτέρω του ΨΑΛΙΔΙΟΥ θα βρει τους κατοίκους του Ψαλιδίου δυναμικά αντίθετους.
Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου να πάρει θέση, όσον αφορά το «δημοψήφισμα» του Δήμου Πεύκης και να προστατέψει την οδό Α. Παπανδρέου, προχωρώντας άμεσα σε έργα που θα εξασφαλίσουν την ήπια χρήση αυτού του τοπικού δρόμου.
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Β. Τζιτζικοπούλου Γ. Σκορδίλη